Eğitim
  • 7.4.2007 00:03

BAKAN ÇELİK: İSTİKLAL MÜCADELESİ EĞİTİMLE KAZANILIR!..

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''İstikbal mücadelesi eğitimle kazanılır'' dedi.
      Çelik, Ali Mistilli İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamanın varlık sebepleri olduğunu söyledi.
      Türk milletinin, Ulu Önder Atatürk'ün liderliğinde asrın başında büyük bir İstiklal Mücadelesi verdiğini dile getiren Bakan Çelik, ''Şimdi istikbal mücadelesi ile uğraşıyoruz. İstikbal mücadelesi de eğitimle kazanılır'' dedi.
      Türkiye'nin daha büyük güzelliklere, atılımlara gebe olduğunu ifade eden Çelik, ''Yeter ki üzerimizde oyun oynayan insanların oyununa gelmeyelim. Kardeşliğimizi, birliğimiz ve bütünlüğümüzü muhafaza edelim. Farklılıklarımızı değil, bizi birleştiren unsurları ön plana çıkaralım ve birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüyelim'' diye konuştu.
     
     ''MERSİN TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK''
      Mersin'in turizm potansiyeli ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, Mersin'in yaklaşık 300 kilometrelik sahili bulunmasına karşın, bugüne kadar turizmden yeterli payı alamadığını ifade etti.
      Mersin'in, Antalya'nın turizmden aldığı payın 10'da birini bile alamadığına işaret eden Bakan Çelik,hükümetlerinin çalışmalarıyla Mersin'in büyük bir turizm merkezi haline geleceğini kaydetti.
      DPT'nin bütün Türkiye'de bir tane Turizm ve Otelcilik Lisesi inşa etmelerine izin verdiğini anlatan Bakan Çelik, bunun da Tarsus için planlandığını ve okulun inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını söyledi.
      Bakan Çelik ayrıca, 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında Tarsus'ta bir de Anadolu Öğretmen Lisesi açacaklarını bildirdi.
      Öte yandan Türkiye'de hiç bir ilde iki tane Fen lisesi olmadığını ifade eden Çelik, ''İstanbul'da dahil olmak üzere 81 ilde birden fazla Fen Lisesi olan vilayetimiz yok. Ama biz Tarsus'a bir ayrıcalık yapıyoruz. Bir hayırsever vatandaşımız söz verdi. Şayet binayı yaparsa, Türkiye'de nadir olarak Mersin'de, Tarsus'ta olmak üzere ikinci fen lisesini açacağız'' diye konuştu.
     
     MERSİN VALİSİ AKSOY
      Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da Mersin'in en büyük ilçesi olan Tarsus'taki 145 okulda 69 bin 638 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ifade etti.
      Tarsus'ta derslik başına düşen öğrenci sayısının standartların üstünde olduğunu ifade eden Aksoy, ''Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerek il özel idaresi, gerek hayırsever vatandaşların katkısıyla önümüzdeki süreçte bu durumu daha iyi noktaya getirmek için gayret içinde olacağız'' dedi.
      Konuşmaların ardından Çelik, arsası bir hayırsever tarafından bağışlanan ve yetersiz olduğu için yıkılarak yeniden yapılan 18 derslikli Ali Mistilli İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.
      Bakan Çelik, Şakin Yürek Eğitim ve Kültür Merkezi'nde de incelemelerde bulundu.
      Daha sonra Tarsus Şelalesi'ndeki yemeğe katılan Çelik, bu sırada yanına gelen 3 çocukla bir süre sohbet etti.
      Çocukların okula gitmek istediklerini belirtmesi üzerine Bakan Çelik, İlçe Eğitim Müdürü'ne talimat vererek, çocukların okula gönderilmesi için gerekenin yapılmasını istedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:25

İLGİLİ HABERLER