Dünya
  • 24.12.2006 14:13

BAŞBAKAN BODRUM'DA FENA AVLANDI!..

Venezuela'ya giderken uğradığı Bodrum'da balık avına çıkan Malezya Başbakanı Badavi'nin başı derde girdi. Kaçak avlanmaktan hakkında soruşturma başlatılan Başbakan'a 1100 YTL para cezası da gelebilir.

Malezya'dan Venezuela'ya giderken Bodrum'a uğrayan ve Kremala Holding'e ait "Obsessions" adlı 40 metrelik bir yatla balık avına çıkan Malezya Başbakanı Abdullah Ahmet Badavi'nin, Gökova'da izinsiz avlandığı ortaya çıktı.


Av ve Yaban Hayatı Koruma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Başkanı emekli büyükelçi Ali Hikmet Alp, Badavi ve Muğla Tarım Müdürlüğü hakkında, "kaçak avlanmak ve aracılık etmek" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Muğla Tarım Müdürlüğü, kaçak avcılıkla ilgili soruşturma başlattı.


Av tutkunu olan Badavi, Avrupa'nın jet sosyetesi için özel oltalarla donatılmış yatla 16 Aralık günü Gökova'ya açılmış ve Kara Ada, Çökertme, Kisebük, Sedir Adası açıklarında Bodrumlu balıkçı İbrahim Karaca ile avlanmıştı. Bodrum'a gece yarısı dönen Badavi, DHA muhabirlerine Gökova'da balık avına çıktığını ve çok hoşlandığını söylemişti.


Olayı basından öğrendiğini, yaptıkları araştırmada Başbakan Badavi'nin avlanması için izin alınmadığının ortaya çıktığını belirten Alp, "Statüsü ne olursa olsun, yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde amatör balıkçılık yapabilmelerinin kuralları var. Balıkçılık turizmi iznine sahip gerçek ve tüzel kişiler aracılığıyla avlanabilmeleri öngörülüyor. Ayrıca balık avı partisine katılacak her kişi için izin alınması ve bu izinler karşılığında gerekli ödemelerin avlanma pulu olarak, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'ne yapılmış olması gerekiyor" dedi.


Muğla Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Besim Doğan da kaçak avcılığa göz yummalarının sözkonusu olmadığını, Başbakan Badavi'nin veya onu ağırlayan bir turizm acentesinin herhangi bir şekilde kendilerinden izin almadığını, yapılanın izinsiz ve kaçak avcılık olduğunu belirtti.

'Bir günlük av, abartmayın'
Badavi'yi Bodrum'da ağırlayan işadamı Kamil Sezgün ise, "Bir izin almak gerektiğini bilmiyorduk. Başbakan bir günlük balık avına çıktı, olayı büyütmeye gerek yok" diye konuştu.
MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER