Gündem
  • 25.9.2004 17:23

BELEDİYEYE TAZMİNAT CEZASI ŞOKU!..

Erzurum'da, bir vatandaşın açtığı davada, faiziyle birlikte 1,7 trilyon lira tutarında tazminat cezası alan Dadaşkent Belediyesi'nin Başkanı Vahdettin Yaylalı, "Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmeyi, 1.2 trilyon liralık tazminat cezasını ödemeye tercih ederim" dedi.

Yaylalı, düzenlediği basın toplantısında, Belediye'nin işlettiği Ilıca Turistik Otel ve Kaplıcalarında 16 Temmuz 1998 tarihinde ölen Abubekir Yılmaz'ın yakınları tarafından açılan 377 milyar liralık tazminat davasını kaybetmeleri üzerine hizmet binalarının haciz yoluyla satışı için bilirkişi tarafından tespit çalışması yapıldığını ve mahkemenin verdiği karar doğrultusunda ihaleyle satılacağını söyledi.

500 milyar geri çevrildi

Davacı taraf avukatına peşin olarak 500 milyar lira ödemeyi teklif ettiklerini ve tekliflerinin önce kabul edildiğini, ancak daha sonra davacı tarafın vazgeçtiğini anlatan Yaylalı, şunları kaydetti:

"Önceki yönetimlerin ilgisizliği ve belediye avukatının ihaneti neticesinde 377 milyar liralık tazminat, faiziyle birlikte yaklaşık 1,7 trilyon lirayı buldu. Bu şahıs meselesi değildir, kamu meselesidir. Eğer biz bu istenen rakamı ödersek, halkımız ve işten çıkarılacak belediye işçileri, karşı tarafın avukatından hesap soracaktır. Karşı tarafın isteği olan 1,2 trilyon lirayı ödemektense, istifa etmeyi tercih ederim.''

Faizini bile ödeyemeyiz'

Belediye'nin imkanlarıyla, tazminatın yıllık faizini bile ödeyemeyeceklerini belirten Vahdettin Yaylalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhaleye hiçbir belediyenin ya da işadamının katılmamasını ümit ediyoruz. Önceki yönetimlerin sorumsuzluğu halka ödetilemez. Bu sorun ya Belediye'nin istediği gibi çözülecek ya da istifa edeceğim."

Abubekir Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi, Ilıca'da Dadaşkent Belediyesi'nin işlettiği kaplıcada kükürt zehirlenmesi nedeniyle ölmüştü. Ölen 2 vatandaşın aileleri, Belediye'nin verdiği 14 milyar lira tazminatı almışlardı. Yılmaz'ın ailesi ise davası açmıştı.


Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER