Gündem
  • 26.9.2004 00:07

ERDOĞAN : PASLANMIŞ KAMU MEKANİZMALARINA İŞLERLİK KAZANDIRACAĞIZ

ANKARA - Başbakan Erdoğan, Brüksel'de 6 Ekim'de açıklanacak İlerleme Raporu'nun Türkiye'nin gayretlerini karşılıksız bırakmayacak bir netlik taşıyacağının en yetkili ağızlarca telaffuz edildiğini bildirdi.
     Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında, ''Türkiye, AB ile müzakerelere başlamak konusunda yapması gerekenleri yerine getirmiş, bu değerler birliğinin bir parçası olmak, yani bir siyasi değerler birliğinin bir parçası olmak konusundaki kararlılığını en net şekilde ortaya koymuştur. Bu ideali büyük bir heyecanla paylaşmış bir millet Olarak, bütün bu gayretlerimizin AB fikrini zedelemeyecek bir karşılığı olacağına da inanıyoruz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AB ile üyelik müzakerelerine başlamayı Türkiye'nin yakın hedeflerinden biri saydıklarını her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.
     İki yıla yaklaşan bir zaman içinde AB uyum yasalarını ardı ardına çıkardıklarını anlatan Erdoğan, bu konuda Parlamento'da muhalefetin de çok ciddi desteklerini aldıklarını ve bundan dolayı kendilerine defaatle teşekkür ettiklerini kaydetti.
     Erdoğan, Brüksel'deki görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki kararlılığını bir kere daha vurguladığını belirterek ''Bu zirve sırasında gerek Sayın Prodi, gerek Sayın Verheugen Türkiye'nin AB'ye uyum konusunda gösterdiği gayretlerden övgüyle söz ettiler'' dedi.
     Başbakan, şöyle devam etti:
     ''Raporun açıklanacağı tarihe kadar son eksikliklerimizi de tamamlayarak iyi haberi beklemeye başlayacağız. Bunlar uyumla ilgili eksiklikler değil, bunlar daha çok uygulamayla ilgili bazı eksiklerdir. Kaldı ki, bunlar müzakere sürecinde de tamamlanabilecek olan çeşitli ilkelerdir, kriterleridir.
     Şimdi bu yılın Aralık ayında üyelik müzakerelerinin başlayacağı tarihin belirleneceği konusunda çok açık, net ümitli olduğumu ifade etmek isterim. Müzakere süreci boyunca samimiyetle, kararlılıkla, sabırla çalışmamızın gerekli olduğunun da bilinci içindeyiz.''
     Erdoğan, yapılanın üstüne yenisini koymaktan, yapılamayanı denemekten, çalışmaktan ve üretmekten vazgeçmeyeceklerini, Türkiye'nin, bugüne kadar başardığından daha fazlasını başaracak potansiyele sahip olduğunu belirterek, ''Bu büyük medeniyet ırmağı bir gün yatağını mutlaka dolduracaktır'' dedi.
     Meclis'in bir önceki yılı, Türkiye'nin değişim güzergahının işaret taşlarını döşeyen çok önemli yasama faaliyetleriyle geçirdiğini belirten Erdoğan, Meclis'i, bu yeni dönemde de yine önemli çalışmaların beklediğini kaydetti.
     Erdoğan, ''Paslanmış kamu mekanizmalarına işlerlik kazandırmak, müzakere sürecine hazırlandığımız AB normlarına uyum sağlamak, demokrasimizi geliştirmek adına yapacağımız daha çok iş var'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin herkesin yüreğini serinleten bir ekonomik iyileşme gösterdiğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER