Gündem
  • 26.4.2006 15:56

ÇİÇEK: YENİ BİR SUÇ İHDAS ETMEDİK

ANKARA - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nda, ceza mevzuatında olmayan yeni bir suç ihdas etmediklerini, sadece bazı suçların terör kapsamına alındığını ve bu suçların yargılamasında farklılığa gidildiğini söyledi.
     TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Terörle Mücadele Kanunu'nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Yasa tasarısının TBMM İçişleri Komisyonu'nda sunumunu yapan Çiçek, terörü besleyen şartlarda bir düzelme olmadıkça, uluslararası camiayla etkili bir işbirliği ve hukuki altyapı oluşturulmadıkça bu sorunun devam edeceğini söyledi.
     Bakan Çiçek, terörün hedefinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğuna dikkati çekerek, ''Bu yasa, düzenlenmesi en zor yasadır. Bir tarafta terörün acımasız yüzü, diğer tarafta ise hak ve özgürlükler. Bu ikisini dengede tutmak, bunun ayarını iyi yapmak en çok dikkat ettiğimiz husustur. Bu yasayı hazırlarken, terazinin bir kefesine özgürlükler, öbür kefesine de güvenliği koyarak, bu mu, bu mu? şeklinde sakat bir tercihe gitmedik. Özgürlükleri kısıtlayarak ve kullanılmasını zorlaştırarak terörü önlemek mümkün değildir'' diye konuştu.
     Ancak kamu düzeni tesis edilmeden özgürlüklerin yeterince kullanılamadığına işaret eden Çiçek, yasayı bir denge yasası olarak nitelendirdi.
     Adalet Bakanı Çiçek, yasanın hedefinin kesinlikle özgürlükler olmadığını, terör örgütleri olduğunu vurgulayarak, yasanın terörle mücadele açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiye'de, ''Yasa çıksa her şey bitecek'' şeklinde bir görüşün egemen olduğunu ifade eden Çiçek, ''Bir yasadan tavşan çıkmaz. Böyle aşırı anlam yüklemek, bizi sukutu hayale de uğratabilir. 'Yasa çıktı, niye terör devam ediyor' sorularını da beraberinde getirir'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:49

İLGİLİ HABERLER