Dünya
  • 5.11.2023 16:00

Dünyaca ünlü isimlerden İsrail vahşetine sert tepki

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü bombardıman devam ediyor. Gece gündüz demeden 30 gündür Gazze'de büyük bir katliam yapan katillerin saldırılarına tüm dünyadan tepkiler yağıyor. Dünyaca ünlü isimler siyonist İsrail'in soykırımına karşı harekete geçti. İşte kariyerlerini tehlikeye atma pahasına işgalcilerin vahşetine sessiz kalmayan o ünlüler.

 

Roger Waters

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd`un eski solisti Roger Waters, 2021'de Filistin haklarını destekleyen en tutkulu seslerden birine sahip olmuş ve Şeyh Jarrah'ın zorla sınır dışı edilmesinden dolayı İsrail'i kınamıştı. 

 

 

Mark Ruffalo

ABD`li sinema oyuncusu ve yönetmen Mark Ruffalo, attığı samimi tweet ile Filistin'e destek verdi. Oyuncu, Filistin'de yaşanan acılar ve can kayıplarından duyduğu kaygıyı dile getirerek, şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. 

 

 

John Cusack

Hollywood oyuncusu John Cusack, uluslararası yardım kuruluşlarının Gazze'ye yönelik bağış kampanyasını X hesabına taşırken, çok sayıda paylaşımında İsrail'e, "Filistinlilere yönelik katliama son vermesi" çağrısında bulundu.

 

Susan Sarandon

Lorenzo'nun Yağı, Müşteri (The Client) gibi filmleriyle hatırlanan ödüllü sinema oyuncusu Susan Sarandon İsrail katliamına tepki göstererek 'Gazze'de olup bitenleri umursamak için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin'in yanındayım. Herkes özgür olmadığı sürece kimse özgür değildir' ifadelerini kullandı.

 

 Aasif Mandvi 

ABD'li oyuncu ve komedyen Aasif Mandvi ise Instagram hesabında, "ABD'nin siyasi tarihinde öyle bir noktaya geldik ki adaylardan birini Başkan seçeceğiz ve ortada bu soykırımın fonlanmasına karşı çıkacak tek bir aday dahi yok." açıklamasında bulundu.

Mandvi, ABD hükümeti ve uluslararası camiaya, bölgede ateşkes talebinde bulunma çağrısı yaptı.

 

Emma Watson

Harry Potter filmlerindeki başrollerden Hermione Granger karakteriyle ünlenen İngiliz asıllı Watson, Instagram hesabında, Bad Activist Collevtive isimli Filistin yanlısı aktivistlerin "Dayanışma bir eylemdir" yazılı pankartlarla yürüdüğü bir paylaşıma yer verdi.

Kadın oyuncu, geri paylaşımda bulunduğu söz konusu görüntünün altına, İngiliz-Avustralyalı bilim insanı Sara Ahmed'in, "Dayanışma, mücadelelerimizin aynı mücadeleler olduğunu, acımızın aynı acı olduğunu ya da umudumuzun aynı gelecek için olduğunu varsaymaz. Dayanışma, bağlılık ve çalışmanın yanı sıra aynı duygulara, aynı yaşamlara veya aynı bedenlere sahip olmasak bile ortak paydada yaşadığımızın kabulünü içerir." sözlerini ekledi.

 

 

Rihanna

Ünlü sanatçı Rihanna da geçtiğimiz yıllarda İsrail katliamına karşı Instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Kalbim, İsrail ile Filistin arasında sergilenen şiddetle kırılıyor! Görmeye cesaret edemiyorum! Masum İsrailli ve Filistinli çocuklar sığınaklarda bombalardan saklanıyor, 40`tan fazla insan hayatını kaybetti. Sadece Gazze`de en az 13 masum çocuk öldü!” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Natalie Portman

Viola Davis`in gönderisi, İsrail`i Filistinlilere karşı ırkçı muamelesi nedeniyle sürekli olarak eleştiren ünlü İsrailli aktris Natalie Portman tarafından da paylaşılmıştı. 2018`de de Portman, Netanyahu hükümetini protesto etmek için İsrail`in Nobel Ödülü olarak anılan Genesis Ödülü`nü "Bugünün vahşetinden muzdarip olanlara kötü muamele benim Yahudi değerlerime uygun değil" diyerek reddetmişti.

 

 

Lena Headey

"Game of Thrones" dizisinde "Cersei Lannister" karakterini canlandıran oyuncu Lena Headey ise yaşananlara karşı kayıtsız kalmayarak, Instagram hesabından pek çok paylaşımla İsrail saldırılarına karşı tepki göstermişti.

 

 

Zara Larsson

İsveç`in dünyaca ünlü pop sanatçısı Zara Larsson da İsrail`in Kudüs`te Filistinlilere yönelik saldırılarına sesini yükselten ünlülerden oldu. Larsson, paylaşımında, ”Dünyanın dört bir yanındaki Yahudi karşıtı şiddete ve tehditlere maruz kalanlar için ayağa kalkmalıyız ancak aynı zamanda apartheid ve sivilleri öldüren ve ABD doları ile finanse edilen bir devleti sorumlu tutmalıyız. Birinin diğerini dışlaması gerekmez. Şu anda Filistin`de olan bir utançtır, bir suçtur” demişti.

 

Güncellenme Tarihi : 5.11.2023 13:48

İLGİLİ HABERLER