Gündem
  • 19.5.2021 21:55

Erdoğan duyurdu!.. FETÖ'nün kritik ismini yakaladık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs vesilesiyle gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey bir isminin yakalandığını ve yakında isminin açıklanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütüphane söyleyişilerinde gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, FETÖ'den üstdüzey bir ismin yakalandığını ve yakında açıklayacaklarını belirtirken:

"Rastgele bir yönetim yok. Ne yaptığını bilen, attığı adımı gayet iyi bilen ve bununla birlikte de hedefim benim şu ve bu hedefi de şu kadar zaman içerisinde gerçekleştireceğim, bu planlamayla yürüyen bir Türkiye Cumhuriyeti var. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda, onun da açıklamasını inşallah yapacağız." ifadelerini kullandı.

IRAK'TAKİ TÜRKMENLER

Türkiye'den Türkmeneli ile çok çok ilgilenmemiz birilerini rahatsız ediyor ama biz şu anda verdiğimiz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Aynı durum Filistin için de geçerli. Filistin'e ne verdiğimizi Filistin'i yönetenler çok iyi bilir. Ben bunu buradan anlatıp da Türkiye'deki muhalefete ifade etmeme gerek yok. Benim için önemli olan bu işi biz iktidara gelene kadar Türkiye'deki hiçbir yönetim kadrosu Filistin'e, Irak Türkmeneli'ne vermedi. Ama biz veriyoruz.

Biz Irak, özellikle Kuzey Irak'ta terör örgütüyle mücadele veriyoruz. Basika'daki kampı biz oradaki zulmü durdurmak için kurduk. Bu kampla beraber biz orada Türkmeneli'nde olsun, diğer yerlerde olsun, zulme karşı askerimizle birlikte yer aldık. Buralarda attığımız adımlar Filistin'de de, Kıbrıs'ta da, Doğu Akdeniz'de de, Irak'ta da bunun içindir. Bize o soruları soran muhalefet şu an iktidarda olsaydı bizim şu an Doğu Akdeniz'deki halimiz haraptı.

"GÜZEL MÜJDELER DE ALIYORUZ"

Bunlar bir tane sismik araştırma gemisi alamadılar. Bir tane sondaj gemisi alamadılar. Ama biz sondaj gemilerini, sismik araştırma gemilerini aldık. Şu anda 5 tane bu şekilde gemimiz var ve kimseye muhtaç değiliz. Bunların maliyetleri çok çok büyük. Ama biz bunları öyle bir zamanlamasını güzel yaptık ki bu zamanlamayla beraber bu gemileri ülkemize kazandırdık.

Güzel müjdeler de alıyoruz. Yakında inşallah petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız anda Türkiye'nin dünyaya bakışı çok farklı olacak. Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar. İnşallah 20 Temmuz'da ben Kuzey Kıbrıs'ta olacağım ve gerekli mesajları tüm dünyaya oradan vereceğim.
Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, bizim oradan vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil, tüm dünyayı ilgilendiriyor.

Havaalanı olarak 2 tane havaalanı var Kıbrıs'ta. Biz orayı da şimdi bir değişikliğe sevk etmek suretiyle yeni bir isimle ve daha çok İHA'larımızın ve SİHA'larımızın yer aldığı... Bölgede olabilecek herhangi bir saldırıda güçlü olmamız lazım. Havada, karada varız.

Güncellenme Tarihi : 20.5.2021 13:01

İLGİLİ HABERLER