Gündem
  • 29.8.2004 00:14

ETİYOPYALI BAKANDAN ELVAN YORUMU...

YUSUF KAHRAMAN - HALİL KARAHAN
İZMİR - İzmir Fuarı'na katılan Etiyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı Taddesse Haile, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bayanlar 1500 metrede 8. olan Milli Atlet Elvan Abeylegesse'nin dereceye girememesine üzüldüğünü belirterek, Elvan'ın, geleceğin başarılı atletlerinden olacağını söyledi.
Uluslararası İzmir Fuarı'nda ülkesini temsil eden Etiyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı Taddesse Haile, Elvan'ın da yarıştığı bayanlar 1500 metre finalini konakladığı otelin lobisinde izledi. Koşuyu başından sonuna kadar büyük bir heyecanla izleyen Etiyopyalı bakan, Elvan'ın madalya kazanamaması üzerine üzüntü yaşadı. Elvan'ın çok genç bir atlet olduğunu belirten Bakan Haile, önümüzdeki yıllarda Elvan'ın büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Bakan Haile, "Daha iyi bir sonuç bekliyordum. Ancak, Elvan başarılı olamadı. Benim beklentim kazanmasıydı. Ama eminim ki Elvan gelecek yarışlarda çok iyi sonuçlar alacak. Daha çok genç ve tecrübeye ihtiyacı var" dedi.
Etiyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı Taddesse Haile, Elvan'ın genç olmasına rağmen gelecek için büyük umutlar taşıdığını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER