Spor
  • 23.10.2009 00:23

FENER'DEN BİR İLK...

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında Romanya'nın Steaua Bükreş takımını deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, grupta puanını 6'ya çıkardı. Grupta 3. maçta 2. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, 6 puanla liderliğe yükselirken, gruptan çıkmak için de avantajlı duruma geldi.

2 GALİBİYET DE DEPLASMANDA
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta sahasında Hollanda'nın FC Twente Enschede takımına 2-1 yenilen Fenerbahçe, bu maçtan sonra yaptığı 2 deplasman maçını da kazandı.

Grupta deplasmanda Moldova'dan FC Sheriff Tiraspol'u 1-0 yenen sarı-lacivertliler, bu akşam da Steaua Bükreş'i deplasmanda aynı skorla yenerek, 2 galibiyetini de deplasmanda elde etti.

KAZIM, 5. GOLÜNÜ ATTI
Semih'in sakatlanmasıyla maça tek forvet olarak çıkan Kazım, bu sezon resmi maçlarda 5. golünü attı. Turkcell Süper Lig'de 3 gol atan Kazım, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'de FC Sion'a attığı golden sonra bu akşam da Steaua Bükreş maçında fileleri havalandırarak, gol sayısını 5'e çıkardı.

STEAUA BÜKREŞ'İ YENEN İLK TÜRK TAKIMI OLDU
Fenerbahçe, Steaua Bükreş'i yenen ilk Türk takımı oldu. Steaua Bükreş, daha önce Türk takımlarıyla yaptığı 7 maçta da yenilmemişti.

Rakibiyle daha önce 1997-1998 sezonunda UEFA Kupası'da karşılaşan ve deplasmanda 0-0 berabere kalıp, sahasında 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, Steaua Bükreş'i deplasmanda yenmeyi başardı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER