Spor
  • 2.3.2005 00:06

''FUTBOLDA TEŞVİK, ŞİKE, MAFYA VAR AMA İSPATLAMAK ZOR''

ANKARA - Sporda şiddet, şike, rüşvet ve haksız rekabet iddialarını inceleyen TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi veren eski hakemler, futbolda ''teşvik, şike ve mafyanın'' bulunduğunu ama bunun tespitinin çok güç olduğunu ifade ettiler.
     Alınan bilgiye göre, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek başkanlığında toplanan Araştırma Komisyonu'na bilgi veren eski hakemler, Manisa Vestelspor futbolcusu Cafer'in teşvik pirimi ile ilgili iddialarının zamanlamasına dikkati çektiler. Cafer'in iddialarının 3 ay önce kasete alındığını ancak ligin en hareketli zamanında yayınlandığını ifade eden hakemler, bir kasıt kuşkusu taşıdıklarını dile getirdiler. Hakemler, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ''boğazından haksız yere tek bir kuruşun bile geçmediğine inandıklarını'' belirttiler.
     Eski Hakem Ahmet Çakar, Türkiye'de futbolun yüzde 80 kirli olduğunu, bu nedenle UEFA'nın Türk futboluna güven duymadığını söyledi. Özellikle 7-8 yıldır pastanın çok büyüdüğünü anlatan Çakar, ''Kulüp başkanlığı, siyasi beka ve dokunulmazlık kazandırıyor'' dedi. Çakar, medyanın da temiz olmadığını söyledi.
     Vurulmasının nedeninin futbol yorumları olduğunu kaydeden Çakar, ''Saldırı beni öldürmek için değil, mafyavari bir gözdağıydı. Galatasaray'a kredi bulacağını söyleyen Saip Som adlı şahsın dolandırıcı olduğunu tespit ettim. Bunu televizyonda da söyledim. Kısa bir süre sonra da vuruldum'' dedi.
     Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, futbolda şike, teşvik primi ve mafyanın olduğunu söyledi. Mafyanın kulüp seçimlerine, maçlara müdahale ettiğini öne süren Toroğlu, rüşveti verenin de alanın da aynı ölçüde suçlu kabul edilmesinin rüşvetin en büyük silahı olduğunu ifade etti. Erman Toroğlu, 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan TCK'da rüşvetin önlenmesinde çok büyük bir önemi olacağını söyledi.
     Eski hakem Ali Aydın da iki yıl önce 2002-2003 futbol sezonu başlamadan Diyarbakır'dan tanıdığı Yılmaz adlı bir kişinin Ordu'ya gelerek kendisini ziyaret ettiğini ve bu arada bir torba altını ''Başkanımızın hediyesidir'' diye kendisine verdiğini söyledi. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER