Spor
  • 30.10.2013 10:08

G.Saray efsanelerini anıyor!..

Daha önce Kopenhag-Parken Stadyumu'nda Arsenal'i devirerek UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray, iki efsane kaptanı Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'e çağrı yaptı.

5 Kasım'da oynanacak olan Kopenhag maçına Ünal Aysal tarafından davet edilen ikili, daha önce Arsenal'i deviren kadroya liderlik etmiş ve Türk futbol tarihinin en büyük başarısına imzayı atmıştı. Cimbom'un iki unutulmaz kaptanı, Kopenhag'ın stadyumunda birlikte kupayı kaldırmış ve Türk spor tarihine isimlerini altın harflerle kazımışlardı.

Ünal Aysal'ın davetiyesinde şu ifadeler yer aldı; "Türk futbol tarihinin en büyük başarısı 17 Mayıs 2000'de Kopenhag'da Parken Stadyumu'nda Arsenal'i yenerek kazanan Galatasaray takımı kaptanları sayın Bülent Korkmaz ve sayın Hakan Şükür'ü o statta görmek bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile oynayacağımız maçta 'Aslanlarımızı' aramızda görmekten büyük onur duyarız." 2000 yılında oynanan bu dev karşılaşmada Bülent Korkmaz omzu çıkmasına rağmen oyuna devam etmiş, Hakan Şükür de penaltılarda bir gol kaydetmişti.

 

(goal)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER