Gündem
  • 26.3.2006 15:39

HAVASI EN KİRLİ İL BAYBURT!..

DUYGU BEKTAŞ
ANKARA (İHA) - İstanbul hariç Ocak 2006'da yapılan hava kirliliği ölçümlerinde, bir önceki yılın aynı ayına göre kükürdioksit ve partiküler madde ortalamalarında en çok artış Bayburt'ta tespit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hava kirliliği istatistik sonuçlarına göre, 2006 da yılı Ocak ayında Kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il merkezleri, kirlilik sırasına göre Bayburt, Siirt, Tekirdağ, Kütahya, Erzurum ve Niğde olarak belirlendi. Aynı dönemde partiküler madde (duman) ortalamalarının en yüksek bulunduğu merkezler ise yine kirlilik sırasına göre Kayseri, Konya, Kütahya, Bayburt ve Siirt olarak sıralandı.

Kükürdioksit (SO2) ortalamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre artış görülen öteki merkezler ise Bor, Kocaeli (Körfez), Konya ve İzmir (Merkez) oldu. Aynı dönemde hava kirliliği en çok azalan yerler de Karaman, Çorum, Bilecik (Merkez), Samsun ve Tekirdağ oldu. Partiküler madde (duman) ortalamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre artış görülen öteki merkezler Elazığ, Konya, Niğde (Bor), Bursa (İnegöl) ve Kocaeli (Körfez) oldu.
Aynı dönemde partiküler maddede azalış görülen merkezler ise Bilecik (Merkez), Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Bursa (Orhangazi) şeklinde sıralandı.

Partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Ankara'da Bahçelievler, Cebeci ve Küçükesat semtlerinde aşılırken, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri ve 1.Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri Ankara ve İzmir il merkezleriyle İzmir (Ödemiş) ilçe merkezinde ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER