Yaşam
  • 6.1.2005 14:05

HEMŞİREYE TECAVÜZ OLAYI MESLEKTAŞLARINI KORKUTTU

FUNDA KESKİN
İSTANBUL -  Okmeydanı SSK Hastanesi'nde görevli hemşireler, servislerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Mesaiye geliş gidişlerde can güvenliğimiz yok" diye konuştu.
Genç hemşire Necla Tabalak'ın, gece mesaisine giderken saldırıya uğraması, hemşireler arasında tedirginlikle karşılandı. Vardiya sistemine göre çalışan hemşireler, bazı güzergahlarda servis bulunmaması nedeniyle büyük zorluk çekiyor. Okmeydanı SSK Hastanesi'nde görevli hemşireler, zor koşullar altında çalıştıklarını belirterek, "Mesaiye geliş gidişlerle can güvenliğimiz yok. Arkadaşımızın başına gelen olay çok üzücü. Servislerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Olay nedeniyle psikolojimiz bozuldu. Olay bizi çok etkiledi" dedi.
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Başkanı Rabia Tuncer ise, "Burada önemli olan güvenliğin irdelenmesi. Bu olay ne ilk, ne de son olacak. Biz gece çalışmanın güvensiz olduğunu, vardiya şeklinin riskli olduğunu defalarca söyledik. Defalarca servis talebinde bulunduk ama bu dikkate alınmadı. Bu olay gündüz de olabilir. Yıllardır çabalıyoruz. Daha yeni yeni vardiya sistemimiz değişiyor. Her zaman bize verilen cevap personelin azlığı oldu. Personel sayısı az olduğu için nöbet sistemine geçilemiyor. Yollar güvensiz, aynı olay bizim de başımıza gelebilir" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:35

İLGİLİ HABERLER