Yaşam
  • 6.1.2005 14:15

İNANILIR GİBİ DEĞİL!... 40 GÜNDE 130 KİLO VERDİ

FUNDA KESKİN
İSTANBUL -Günde yaklaşık 2.5 kilo veren Özaçar, çok zor günler yaşadığını, fakat tedavinin gidişatından memnun olduğunu söyledi.
Alınan bilgiye göre, 33 yaşındaki Mustafa Özaçar'ın aşırı kiloları, 5 yıl önce fiziksel sorunları da beraberinde getirdi. Nefes almakta ve yürümekte zorlanan Mustafa Özaçar, yaklaşık 40 gün önce Okmeydanı SSK Hastanesi'ne başvurarak, tedavi görmeye başladı. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan başkanlığındaki heyet tarafından takibe alınan Özaçar'a, sıkı ve kontrollü bir diyet programı uygulandı. Hastaneye geldiğinde yürüme zorluğu çeken 340 kilo ağırlığındaki Özaçar, doktorların tavsiyelerini birebir uygulayarak zayıflamaya başladı. Tedavisi süren Mustafa Özaçar, 40 günün sonunda 130 kilo vererek, 210 kiloya düşmeyi başardı.
Prof. Dr. Ziya Mocan, çeşitli medikal tedavi yöntemleri uyguladıklarını belirterek, "Hastamız buraya geldiğinde nefes alma zorluğu çekiyordu, yürüyemiyordu. Uyguladığımız yöntemlerin hepsi, sadece bir diyetisyen veya uzman doktorla değil, bu tarz hastalıklarda bütün bu doktorların bulunduğu bir kadro oluşturulması gerekiyor. Biz de bunu yaptık. Bir takım diyetler uygulandı. Kesinlikle aç kalınmaması gerekiyor. Geldiğimiz noktada hasta 340 kilodan 210 kiloya düştü. Durumu gittikçe düzeliyor. Buraya geldiğinde yürüyemiyordu, fakat şimdi yürüyor ve rahat nefes alabiliyor" dedi.
Tedavinin ömür boyu süreceğini belirten Mocan, "Bu tür hastalıklarda tedavi hiçbir zaman bitmez, bir ömür sürer. Hastamız normal duruma gelip hastaneden çıktıktan sonra dahi doktor kontrolünde yaşamını sürdürecek. Yine diyetlere aynen devam edilecek. Bütün bu bozuklukların temelinde düzensiz beslenme var" diye konuştu.
Mustafa Özaçar, zayıfladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Önceleri çok düzensiz beslendiğini belirten Özaçar, "Ne bulursak onu yiyoruz. Daha çok hamur işi ağırlıklı yiyoruz. Çok zor günler yaşadım, hareketsiz kaldım. İki tane çocuğum var. Bu şekilde çalışmam çok zor. En çok çalışmayı özledim. Ben de diğer insanlar gibi yaşantımı devam ettirebilmeyi çok istiyorum. Çok mutluyum çünkü tedavim çok iyi gidiyor. Hastaneden çıktıktan sonra yediklerime çok dikkat edeceğim. Bugüne kadar yedik yedik böyle olduk, bundan sonra yemeyelim bakalım ne olacak" ifadelerini kullandı.
Tedavi boyunca eşini yalnız bırakmayan Naciye Özaçar ise, "Eşim çok fazla yemek yediği için kilo aldı. Ona elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum" dedi.
Tedavi sayesinde yürüyebilen Mustafa Özaçar, kendini yalnız bırakmayan eşiyle şakalaşmayı da ihmal etmedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:35

İLGİLİ HABERLER