Gündem
  • 6.5.2007 10:54

İŞTE AKP'NİN ANKARADAKİ OY ORANI

TAHİR SARIKAYA
ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti oylarının Ankara'da yüzde 62.9 olduğunu iddia etti.


Ankara'da bir açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek siyasi gelişmelere değindi. Bir gazetecinin 'Son günlerdeki siyasi gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine; Gökçek, "Bazı olaylar olsun kimse istemezdi ama olan oldu. Geçen geçti. Önemli olan demokratik yolda devam etmek. Erken seçim kararı Türkiye için ciddi anlamda bir rahatlatma meydana getirdi. Bundan dolayı ben kişisel anlamda mutluyum. Ayrıca parlamentoda şu anda bir anayasa değişikliği hazırlığı var.

 O da Türk
demokrasisine ciddi anlamda katkılar sağlayacak. İnşallah bu sıkıntılı günler geçip, yeniden güzel günler gelecek" dedi.


Gökçek, gazetecilerin " 22 Temmuz bir tartışma konusu oluşturuyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise "Öyle bir tartışma yok. Erken seçim, 'yok şu gün olsun yok bugün olsun', sabahtan akşama kadar seçim seçim diyenler bu sefer fellik fellik seçimden kaçıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Tabi ben anlıyorum. Çünkü ben anket yapıyorum. Benim bugüne kadar yaptırdığım anketleri abartılı bulanlar, bu rakamları gördükleri zaman hepten hayrete düşecekler. Şu anda Ankara'da AK Parti'nin yüzde
60'ı geçtiğini söylersem ne yaparsınız? Dün yaptırdığım anketin sonucunu söylüyorum 62.9. Barajı iki parti geçiyor, başka geçen parti yok" diye konuştu.


"CHP'nin birleşme çağrılarını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine ise Gökçek, "İyi olur. Herkes birleşsin. Birleşmeden zarar gelmez" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:27

İLGİLİ HABERLER