Asayiş
  • 31.1.2012 16:08

JİTEM karargahında çıkan insan kemikleri 28 oldu

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU
DİYARBAKIR (İHA) - Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı denetiminde bölgede başlatılan çalışmalarda çıkan insan kemiği ve kafatası sayısının her kazı çalışmasında arttığı belirtildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kazı çalışmalarının sürdüğü dosyaya gizlilik kararı konulmasıyla birlikte bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, bölgede arkeolojik kazı yapan yaklaşık 40 işçi ile birlikte dün 3 iş makinesi de çalışmalara katılmıştı. Dün akşam saatlerine kadar devam eden kazı çalışmalarında yeni kemiklere rastlanıldı.
Bugüne kadar bölgeden çıkan 23 insana ait kemik ve kafataslarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, diğerlerinin ise İstanbul'a gönderilmek üzere hazırlandığı bildirildi. Kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede sürekli insan kemiklerinin çıkması ve sayının 28'e ulaştığının iddia edilmesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni çıkan kemiklerin insanlara ait olup olmadığının henüz netleştirilmediği belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, bölgede çok sayıda kemik çıktığını
doğrularken, bunların insana mı yoksa hayvanlara mı ait olup olmadığının netleşmemesi üzerine şimdilik sayı verilemeyeceğini bildirdi.

YAĞIŞ NEDENİYLE ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde İç Kale mevkiinde başlatılan kazı çalışmalarına destek vermek üzere dün bölgeye getirilen 3 iş makinesi ile çalışmalar gün boyu sürdü. Sabah saatlerinde ise hava muhalefeti nedeniyle iş makineleri ve işçiler bölgeden çekildi. Havanın yağışlı olmasından dolayı kazı çalışmalarına ara verildiği belirtildi.
Kazı alanının etrafında görevlendirilen polis ekipleri, İç Kale bölgesine giriş ve çıkışları yasakladı. İç Kale kapısında bekleyen polis ekipleri bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:09

İLGİLİ HABERLER