Sağlık
  • 19.7.2010 13:48

KARNINDAKİ FAZLALIK ALINDI 25 KİLO VERDİ

ISPARTA - SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Bülbül, göbek fıtığı rahatsızlığıyla gelen hastanın karnında aşırı yağlanmadan kaynaklanan bir sarkma oluştuğunu, hastanın yaşam kalitesinin düştüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu bildirdi.
Yaşadığı Almanya'da riskli görüldüğü gerekçesiyle ameliyat edilemeyen hastanın karın cildinde aşırı gerilme ve su toplaması tespit ettiklerini kaydeden Bülbül, hastanın karın bölgesinin dizlerine kadar inmiş durumda olduğunu ifade etti.
Bülbül, hastaya ilk olarak sıvı toplanması tedavisi uyguladıklarını belirterek, ''Daha sonra Plastik Cerrahi Bölümünden Doç. Dr. Turgut Ortak ile bir ameliyat yaptık. Karın derisindeki fazlalığı, fıtığı ve karın ayrılmasını tedavi eden cerrahi müdahaleyi uyguladıktan sonra, hasta 25 kilo kaybetti'' dedi.
Prof. Dr. Bülbül, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yaşam kalitesinin daha da arttığını kaydetti.

-''YÜRÜMEKTE ZORLANIYORDUM''-

Hasta Zuhal Başyiğit de, karnının sarkması yüzünden ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Karnının büyüdüğünü ve sertleştiğini anlatan Başyiğit, ''Üzerimde çok büyük ağırlık vardı. Yürümekte, hayatımı sürdürmekte güçlük çekiyordum'' dedi.
SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki operasyonun ardından fazlalıklarından kurtulduğunu ifade eden Başyiğit, ''Adeta yeniden doğmuş gibiyim. Önceden bunalım içindeydim, psikolojim bozuktu. Şimdi ise sağlığıma kavuştum, kendimi daha iyi hissediyorum. Almanya'da başaramadılar, Türkiye'de ise şifa buldum. Ne mutlu Türk'üm diyene'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER