Gündem
  • 2.5.2007 00:07

MHP : MESELEYİ BU NOKTAYA AK PARTİ GETİRDİ

MUAMMER TAN
ANKARA  - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, uyulması zorunlu olan Anayasa Mahkemesi'nin kararının 'çok tartışılacağını' belirterek, "Anayasa Mahkemesi'nin kararına başta AK Parti olmak üzere tüm siyasi partiler saygı göstermeli, gereğini anayasal yükümlülük olarak tereddütsüz yerine getirmelidirler" dedi.


Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylamasını iptal etmesine ilişkin kararını İHA'ya değerlendiren Şandır, "Anayasa Mahkemesi'nin kararına başta AK Parti olmak üzere tüm siyasi partiler saygı göstermeli, gereğini anayasal yükümlülük olarak tereddütsüz yerine getirmelidirler" dedi. Şandır, AK Parti hükümetinin, cumhurbaşkanlığı seçimini bir krize dönüştürdüğünü ileri sürerek, şunları kaydetti:


"AK Parti, genel başkanını veya bir milletvekilinin cumhurbaşkanı seçtirememiştir. Toplumu germiş, milleti sokaklara dökmüştür. Mahkemelik hale gelmiştir. Hatta askeri müdahalenin, kışlanın kapısından dönülmüştür. Bu sonuç Türkiye'ye yakışmamıştır. Türk milletine haksızlık yapılmıştır. Bunun sorumlusu da AK Parti'dir."


Şandır, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyecek olan Anayasa Mahkemesi kararının çok tartışılacağını ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmasının zorunlu olduğuna işaret etti.


Anayasanın 67. maddesinin erken seçim öncesi mutlaka değiştirilerek, gençlere seçilme hakkı verilmesi gerektiğini belirten Şandır, parti olarak önem verdikleri bu düzenlemeye Meclis'teki tüm milletvekillerinin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER