Spor
  • 28.11.2006 12:05

NBA'DE TÜRK DERBİSİ!..

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) TSİ bu sabaha karşı yapılan 4 maçla devam edilirken, Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic ile Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz karşı karşıya geldi.
      Salt Lake City'de bulunan EnergySolutions Arena'da yapılan ve 17 bine yakın taraftarın izlediği karşılaşmada 2 milli basketbolcu da ilk 5'te sahaya çıkarken, konuk takım Magic ortaya koyduğu performansla Jazz'ı 88-75 yenmeyi başardı.
      Maça ilk 5'te başlayan ve 23 dakika süre alan Hidayet, Jazz potasına sadece 5 sayı gönderebilirken, 2 de ribaunt almayı bildi. Magic'te Dwight Howard attığı 21 sayı ve aldığı 16 ribauntla 6. kez üst üste "double double" yapmakla kalmadı, takımın en skorer oyuncusu da oldu. 16 sayı üreten Grant Hill ile 15 sayı yapan Jameer Nelson, Magic'in galibiyetine katkı sağlayan diğer oyunculardı.
      Bu sezon lige çok iyi başlayan ve üst üste 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan Utah Jazz, Golden State Warriors'un ardından Orlando Magic'e karşı da kaybederek, taraftarlarını üzdü. 37 dakikaya yakın sahada kalan Mehmet Okur, Magic potasına 13 sayı atarken, 9 ribaunt ve 3 asistle de oyunda etkili oldu. Okur, maçta daha sonra teknik faulle oyun dışı kalırken topu seyircilere doğru havaya fırlattı. Jazz, bu sezon ilk kez evinde maç kaybederken, aynı zamanda bu yenilgiyle evinde üst üste 8 maç kazanma rekorunu kıramamış oldu. Carlos Boozer'ın 21 sayı ve 9 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmazken, Rus Andrei Kirilenko 11 sayıda kaldı.
     
     MİAMİ HEAT'İN DWYANE WADE'İ VAR

      NBA'de geçen yılın şampiyonu Miami Heat, Miami'de bulunan American Airlines Arena'da ağırladığı Philadelphia 76ers'ı 103-91 yenmeyi başardı.
      Miami'de 5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı gecede Dwayne Wade yine müthiş bir performans sergileyerek sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Shaquille O'Neal'ı aratmadı. Wade 45 dakikadan fazla süre aldığı maçta 33 sayı üretmeyi başarırken 13 asist yaptı, 7 de ribaunt aldı. Udonis Haslem, 18 sayı ve 10 ribauntla, Alonso Mourning ise 14 sayıyla sahadan ayrıldılar.
      Philadelphia 76ers'ta ise Allen Iverson, tek başına takımının skor yükünü taşırken, Heat potasına 45 sayı göndererek gecenin yıldızı oldu. Iverson'u rakip potaya 15 sayı gönderen Andre İguodala takip ederken başka hiçbir oyuncu çift haneli rakamlara ulaşamadı.
      Gecenin diğer maçlarında Golden State Warriors, kendi sahasında San Antonio Spurs'u 111-102 yenerken, Dallas Mavericks, Minnesota Timberwolves'ı 93-87 mağlup etmeyi başardı. Warriors'ta Jason Richardson 26 sayıyla, Spurs'ta ise Fransız oyuncu Tony Parker 28 sayıyla takımlarının en skorer oyuncuları oldular.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:54

İLGİLİ HABERLER