Spor
  • 22.2.2008 12:01

OPERASYONU DÜNYA BASINI BÖYLE DUYURDU

İngiliz BBC haber ajansı operasyonu "Türk güçleri PKK isyancılarının saklandığı yerleri bombalayacak ve amacına ulaşır ulaşmaz geri dönmeye söz verdi" şeklinde duyurdu.

Reuters ise, "Türkiye 10,000 askerini sınırın ötesine, PKK üslerini yok etmeye gönderdi" manşeti attı.Reuters haber ajansi ayrıca NATO üyesi Türkiye'nin bu operasyonu yapma hakkına sahip olduğunu belirttiğini ve geçtiğimiz aylarda birçok Türk askerini pusu kurarak öldürdüğünü de hatırlattı.

AVUSTRUYA MEDYASI FLAŞ HABER OLARAK DUYURDU

Avusturya Devlet Televizyonu ORF'in resmi sitesinde "Türkiye, Kuzey Irak'a karşı harekâtını başlattı" haberi flaş olarak verildi. Haberin devamında, Türk Kara Kuvvetleri'nin PKK'lılara karşı perşembeyi cumaya bağlayan gece Irak sınırlarına girdiğini yazdı. Sitedeki haberde PKK teröristleri için "isyancı" ifadesi kullanması dikkat çekti.

Ankara, PKK'ya karşı hava harekâtının ardından kara harekâtını da dün gece başlattı. Kara harekâtının ilk sinyalini Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya ziyareti için bu ülkeye giderken vermişti. Genelkurmay Başkanlığı bugün bir açıklama yaparak, dün akşam saat 19.00'dan itibaren Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya karşı kara harekâtı başlatıldığını açıkladı. Harekâta katılan 10 bin askerin Irak'ın kuzeyine girdiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:44

İLGİLİ HABERLER