Gündem
  • 29.3.2006 09:21

PACE: ''TÜRKİYE VE ABD HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN İKİ MÜTTEFİK''

WASHİNGTON - ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, Türkiye ve ABD'nin, birbiri için hayati önem taşıyan iki müttefik olduğunu söyledi.
     Washington'da yapılan Amerikan-Türk Konseyi (ATK) ve Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) 25'inci yıllık konferansı çerçevesinde akşam yemeğinde konuşan Pace, ''Türkiye ve ABD, birbiri için hayati önem taşıyan iki müttefik'' dedi.
     Türkiye ziyaretini yeni tamamlayan Orgeneral Pace, İstanbul'da dolaşırken bu medeniyeti daha derinden anlama fırsatı bulduğunu belirtti.
     Türkiye ziyaretinde özellikle basın toplantılarında kendisine sorulan sorulara işaret eden Pace, bunların başında PKK terörüne karşı ABD'nin ne zaman harekete geçeceğinin yer aldığını hatırlattı. Pace, ziyaretinde ''dinleme ve öğrenme'' fırsatı bulduğunu belirtirken, ''PKK terörist bir örgüt. 30 yıldan fazla zamandır binlerce asker ve vatandaş hiç ayrım yapılmadan öldürüldü. Bu sorunun bana neden sorulduğu gayet açık, cevabım ise dürüst: Irak'ta önce güvenli, istikrarlı bir hükümet kurmalıyız. Odak noktamız Bağdat ve çevresi. Irak'ta istikrarlı bir hükümet kurduktan sonra Irak'ın kuzeyindeki PKK sorununun nasıl çözümleneceği üzerinde birlikte çalışılır. Bu cevap Türkler için tatmin edici değil ama durumu ortaya koyan, doğru bir cevap'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER