Medya
  • 1.8.2007 10:09

PANTOLON FERMUARINA YILDIRIM DÜŞER Mİ?

SERDAR TURGUT/ AKŞAM

PANTOLON FERMUARINA YILDIRIM DÜŞER Mİ?

Dün tamamen farklı nedenlerden dolayı birbiriyle alakası olmayan iki yazı okudum. İkisi de yıldırım çarpmalarıyla ilgiliydi.

‘Karısını Şapka Sanan Adam’ adlı kitabın yazarı Oliver Sacks, ‘Musichophilia: Tales Of Music and The Brain’ adlı yeni bir kitap yazmış.

Kitabın ekim ayında Amerika’da piyasaya çıkacağını sanıyorum. Ancak Sacks kitabındaki bilgilere dayanarak New Yorker dergisine ‘A bolt from the blue’ başlıklı bir makale yazmış. Benim aktaracağım bilgiler de bu yazıdan.

Yıldırım çarpan insanlar ölmeyip kurtulduklarında tuhaf değişimlere uğrayabiliyorlarmış, karakterlerinde değişimler olabiliyormuş.

Bu da çok sürpriz değil tabii ki... Beyin elektriğinde muazzam bir değişim, adeta şok yaşanıyor. Sonuçta değişim de kaçınılmaz olabilir.

Ancak Oliver Sacks, bir yeni değişikliği daha tespit etmiş ki; bu son derece ilginç geldi bana.

Yıldırım çarpmadan önce müzikle hiç alakası olmayan hatta müzik bile dinlemeyen insanlar, yıldırım çarpmasından sonra yeni biri oluyorlarmış adeta.

Bunlardan bir tanesi durup dururken Chopin’in B-flat minor Scherzo’sunu mükemmele yakın çalmaya başlamış.

Sacks birkaç vaka tespit etmiş böyle değişim geçiren. Hepsi de aniden müzik uzmanı kesilmişler. En hafif değişime uğrayanı bile müzik dinlerken kendinden geçecek kadar duygulanıyormuş.

Yazar, beyindeki bu değişimi adlandırmak için ‘Musichophilia’ kavramını kullanmış.

Bundan farklı olarak dün yine yıldırım düşmesiyle ilgili başka bir olay daha okudum.

Bu olayda adama yıldırım düşmüş ama yıldırımı pantolon fermuarı kendisine çekmiş.

Başta bu olayda beyinle alakalı bir durum yok diyecektim ama sonradan vazgeçtim.

Erkeklerin penislerinin genelde beyin işlevi gördüğünü düşünürseniz (Woody Allen’ın büyük sözü; ‘Beynim en sevdiğim ikinci organım’ lafını da bu aşamada hatırlamanızda yarar var...) bu konuda yıldırım düşmesi de beyinle alakalı diyebilirsiniz.

Bunu okuyunca benim aklıma ister istemez ‘insanın pantolonu üzerindeyken fermuarına yıldırım düşmesi ne menem iştir’ düşüncesi takıldı.

Adamın penisinin ya kömür olması ya da hayatının orgazmını yaşaması gerekiyordu.

‘Acaba hangisi oldu?’ diye merak ederken adamın fotoğrafını gördüm. Pantolonunu gösteriyordu, arka tarafı yırtılmıştı...

Yıldırım önden girip arkadan çıktığına göre adamın ortadaki ilgili bölümlerini de delmiş olmalıydı. Yani adamın penisinin bulunması gereken yerde şimdi sadece bir büyük delik olmalıydı.

Ama yüzü gülüyordu nedense... Galiba bu olayı bile bir orgazm vesilesi olarak kullanmış gibiydi.

Seksüel tatmin için sadece bahaneye ihtiyacı olan tipik bir erkek işte ne olacak.

Ancak bu bence tehlikeli de... Yıldırıma direnen penise sahip bir erkek direkt olarak hapse atılmalı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:02

İLGİLİ HABERLER