Asayiş
  • 11.9.2004 03:14

REHİNE KRİZİ BİTTİ ACILAR DİNMEDİ!..

KUZEY Osetya’nın Beslan kentinde şimdi de intihar kabusu yaşanmaya başladı. Beslan’da çalışan psikologlara göre, önceki gün bir annenin intiharının ardından uzmanlar, bu eğilimin yayılmasından korkuyor.

Beslan’daki okul faciasında ölen evladının yanık cesedini morgda teşhis eden bir anne, eve döndükten sonra intihar etti. Doktorların müdahalesi kadını kurtarmaya yetmedi. Bir psikolog, ‘Bir, birbuçuk ay sonra intihar eğiliminin daha da olgunlaşmasından korkuyoruz. Özellikle kadınları bu düşüncelerden kurtarmak için yoğun bir çaba gerekecek’ dedi.

Beslan’da yaralı ve ölenlerin yanı sıra 200 kişinin kayıp sayılması da halkı çılgına çeviriyor. Kara cuma baskınından bir hafta sonra Beslan, kayıp kişilerin posterleriyle dolu. Duvar, vitrin ve elektrik direklerine genelde çocuk kayıplara ait fotoğraflar yapıştırılıyor. Yakınlarını ölüler arasında bulamayan yüzlerce kişi onların spor salonunda kül olduğunu kabul etmek istemiyor.

Kasabadaki psikolojik durumu en iyi anlatan Astimir Hodov olayı. Okul baskınından sonra evladını kendi elleriyle okuldan çıkardığını söyleyen Astimir, ‘Ben Alla’mı kendi ellerimle okuldan canlı kurtardım. Onu hastaneye götürecek bir arabaya bindirdim, ama şimdi bulamıyorum’ diyor. Acı içindeki baba, gece gündüz hastanelerin kapısında durmaya devam ediyor.

‘Okulda Rehinelere tecavüz ettiler’

İNGİLİZ ‘The Sun’ Gazetesi, ‘Rusya’nın 11 Eylül’ü’ başlığıyla verdiği haberde, Beslan katliamından kurtulan iki çocuğun ifadelerine yer verdi. Indira Tsappoyeva (15) ve Zaur Aboyev (16), teröristlerin birçok öğretmen ve öğrencinin yanı sıra, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna da tecavüz ettiklerini, sonra da kız çocuğunu herkesin gözü önünde öldürdüklerini anlattı. Indira, ‘Kimse açıkça konuşmuyor ama, üç öğretmen ve en az dört öğrenciye tecavüz ettiler. Yazlık elbiseler giymiş 14, 15 yaşlarındaki dört kızı yandaki odaya götürdüklerini kendi gözlerimle gördüm. Üç saat sonra kızlar ağlayarak üstleri başları perişan bir şekilde spor salonuna döndüler. Herkes ne olduğunu anladı. Çok utanç verici bir durum. Bana tecavüz edilseydi, ben de söyleyemezdim’ dedi.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER