Asayiş
  • 11.9.2004 00:05

FLAŞ GELİŞME!.. HSBC BOMBACISI EL KAİDECİ HABİB AKTAŞ IRAK'TA ÖLDÜRÜLDÜ

BAĞDAT (İHA) - El Kaide'ci Türk terörist Habip Aktaş, Irak'ın El Ambar bölgesinde öldürüldü. İHA Bağdat Bürosu'na, Türkiye'de geçen yıl HSBC Bank ve İngiltere konsolosluğu saldırılarının talimatını veren El Kaide teröristi Habip Aktaş'ın cesedinin görüntüleri ulaştı.


9 Eylül'de kaydedilen kasette, ceset görüntüsüyle birlikte Türkçe konuşan bir başka örgüt üyesinin Habip Aktaş'la alakalı sözleri duyuluyor.

 
Görüntülerde, "İslami mücadeleye daha gençlik yıllarında başlamış. İslam'ı gerçek kaynaklarından öğrenmiş. Öğrendiğini önce kendi hayatına aktarmış ve çevresindeki herkese anlatmıştır. Türkiye'de ve bulunduğu her mekanda, zamanını ve her şeyini İslam uğruna harcamıştır. Ve dünyayı geri plana atmıştır. Kuran-ı Kerim'den ve sünnetten ve diğer İslami kaynaklardan, günümüz Mücahid liderlerinden, Müslümanların ve insanlığın baş düşmanlarını öğrenmiş; bu baş düşmanlar olan Yahudiler ve uşağı Amerika ile müttefiklerine karşı savaşa katılmıştır. Bu savaşta, katillere ve uşaklarına çok büyük zarar vermiştir. Azmi ve ahlakıyla çevresindekiler tarafından çok sevilen Ebu Aktaş, El Ambar bölgesinde çıkan ve onlarca Amerikalı'nın öldürüldüğü, tankların ve Hummer ciplerin imha edildiği çatışmada, Amerikan uçağından açılan ateş sonucu yıllardan beri beklediği şehadetine kavuşmuştur.

 

El Ambar bölgesinin mücahidi olan bizler, onun yolunu sürdüreceğiz" deniliyor.
Amerikan bombardımanı sırasında ölen Habip Aktaş, 15-20 Kasım tarihleri arasındaki eylemlerin talimatını veren kişi olarak biliniyordu.

 
Irak'ın işgalinden sonra bu ülkeye yerleşen Habip Aktaş'ın yaptığı çağrıya, Türkiye'den yaklaşık 5 bin militanın yanıt verdiği ve eylemlere katılmak üzere bölgeye gittiği iddia ediliyordu. Aktaş'ın, Türkiye'den çağırdığı militanlar ve gerçekleştirdiği eylemlerle, burada da önemli bir konuma geldiği öne sürülüyordu.


El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in önemli adamlarından Ebu Musab El Zarkavi'nin Irak'taki direniş için oluşturduğu "Tevhid ve Cihat" örgütü adına çalışan Habip Aktaş'ın, kafasına kurşun sıkılarak öldürülen Türk şoför Murat Yüce'nin infazında yer aldığı tahmin ediliyordu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER