Spor
  • 10.8.2009 12:10

RIDVAN DİLMEN : GALATASARAY'I ÇOK BEĞENDİM

Çabuk oynama isteğini, arzusunu çok beğendim. Her bakımdan sezona iyi hazırlandıklarını gördük

Galatasaray’ın Teknik Direktör Rijkaard ile hem ciddiyet, konsantrasyon, oyun disiplini, hem de fizik olarak iyi hazırlandığını gördük.
Önce Kazak Tobol, ardından İsrail’in Netanya takımları ile oynadıkları kupa maçlarında, her doksan dakika arasında fark vardı. Gaziantep deplasmanında bu olumlu gidişatın üzerine biraz daha koyduklarını gördük. Rakibin iki beki farklı oyuncular olunca; sağda Mehmet Yozgatlı, solda Olcan, bu fırsatı maçın başında iyi değerlendirdiler, iki farkı yakaladılar.
Galatasaray’da oyuna giren oyuncular; Nonda, Kewell ve Barış. Tribünde de Elano var. Yani dün oynayan forvetlere baktığımızda Keita, Aydın, Baros üçlüsünün yerine Kewell, Arda ve Nonda’yı da kullanabilirsiniz. Arkalarında da Elano oynasa hücumda yine üretkenlik sağlarlar.
Savunmanın göbeğinde Servet ve Gökhan ikilisi. Bunların alternatifleri iki Emre. Hepsi milli. Ancak orta sahada durum farklı. Buraya çok yük biniyor. 4-3-3 oynuyorlar. Orta sahadaki üçlünün ikisi ön libero Ayhan ve Mustafa Sarp, önlerinde Arda. Yani 4-2-1-3 gibi aslında. Arda liderliğe soyunmuş. Dün lider gibi de oynadı. İki asist ve bir gol. Daha ne yapsın? Arda havalar serinleyince daha iyi tempoya ulaşacaktır. Ancak arkadaki ikiliye biraz daha yardımcı olması lazım.
Galatasaray takımı çok pas yapan takımdan, çok çabuk hücum yapan takıma dönüşmüş. Çünkü oyuncu kadrosu öne dik oynamayı seven özelliklere sahip.
Büyük takımlar lige iyi başladıklarında iyi gidiyorlar. Ben Galatasaray’ın çabuk oynama isteğini, arzusunu çok beğendim. Duran toplarda da Avrupa kupaları da dahil rakibin gözü Servet, Gökhan, Baros gibi isimlerde olduğu için Mustafa sürpriz adam olarak çıktı ve bu sezon ikinci golünü attı.
Aydın’ı çok önemli oyuncuların önünde görüyor hocası. Bu fırsatı kullanmalı. Hele hele müthiş araya bir koşu yaptı. Bu koşuları cevapsız bırakmayacak Arda gibi bir oyuncu da var. 3-4 yıl önce çıkışı başlamıştı, sonra durdu. İnşallah bu kez devam eder.
Elano gelince, Arda’nın bölgesine, Arda da sola gidecek gibi gözüküyor. Önde çok değişken oyuncular kullanabilir Galatasaray. Yapılması planlanan transfer orta sahaya olmalı bence. En azından Mehmet Topal ve Linderoth soru işareti olduğu için Ayhan, Barış ve Mustafa’nın yükü azaltılmalı. Bu arada Sabri’nin son dakikada çok anlamsız bir penaltı yaptığını da söylemeliyim.
Maçın hakemi Bünyamin Gezer iyi bir yönetim gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER