Dünya
  • 14.6.2004 20:53

SERDAR DENKTAŞ: ''GİRİŞİMLERİMİZ NETİCESİNİ VERDİ''

İSTANBUL - KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) dışişleri bakanları toplantısı sonuç bildirgesinde Kıbrıs'a ilişkin paragrafın siyasi komitede kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Denktaş, İKÖ 31. dışişleri bakanları toplantısının yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Denktaş, Cidde'de hazırlanan metnin ''sorunsuz biçimde ve çekince koyulmadan'' kabul edilmesini arzu ettiklerini belirterek, ''Bizim daha önce yaptığımız girişimler ve Türkiye'nin başlatmış olduğu diplomatik atak neticesini verdi'' diye konuştu.
     Toplantıdan önce bazı kuşkuları bulunduğunu ancak metnin siyasi komitede onaylanmasının kendini rahatlattığını ifade eden Denktaş, metnin Genel Kurul'da da aynı şekilde onaylanmasını beklediklerini söyledi.
     Denktaş, KKTC'nin bundan sonra İKÖ toplantılarına ''Kıbrıs Türk Devleti''olarak katılması durumunda, bunun somut sonuçlar getirip getirmeyeceğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
     ''Bu gelişme her ne kadar sembolik olarak görülse de yıllardan beri katılmakta olduğumuz İKÖ toplantılarına arkadaşlarımızın yapmakta olduğu görüşme talepleri gayet nazik şekilde reddedilmekteydi. Ama biz sadece bugün 16 dışişleri bakanıyla görüşme imkanını yakaladık, yarın da temaslarımız devam edecek. Bu semboliktir gerçekten, ama bu ilerleyiş, bize İslam ülkeleriyle işbirliğinde daha ileri adımlar atılmasını sağlayacak.''
     İKÖ bünyesindeki temaslarını ekonomik ve kültürel aktivitelerle de zenginleştirmek istediklerini ifade eden Denktaş, ''Hala gözlemci statüsündeyiz ama bir kabul edilme durumu vardır'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:23

İLGİLİ HABERLER