Gündem
  • 20.9.2023 11:07

SİHA'ları gören Ermeniler siperlerden kaçıyor

Azerbaycan SİHA'larına çok ilginç görüntüler takıldı.. SİHA'ların geldiğini gören Ermeniler spirleri bırakıp kaçmaya başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 2020'deki ikinci Karabağ savaşının ardından Azerbaycan, Ermeni ve Rus liderlerin imzaladığı üçlü açıklamaya aykırı olarak Azerbaycan'ın Karabağ'ından çekilmeyen Ermeni silahlı kuvvetleri personelinin görüntülerini yayınladı. 

Azerbaycan'ın yerel terörle mücadele faaliyetleri Ermenistan'a karşı bir savaş değil, Azerbaycan topraklarında bulunan (Azerbaycan, Ermeni ve Rusya tarafından imzalanan üçlü açıklamaya aykırı olarak geri çekilmemiş olan) Ermeni yasadışı silahlı gruplarına yöneliktir. UNEC (Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi) Türk Dünyası İktisat Fakültesi Dekanı ve Uludağ Üniversitesi profesörü Mehmet Yüce, Trend'e yaptığı açıklamada, 2020'deki ikinci Karabağ savaşını takip eden liderlerin] toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini söyledi .

Sayıları 10 bin civarında olan ve Ermenistan tarafından finanse edilen bu yasadışı oluşumların, Ermeni siviller de dahil olmak üzere bölge halkının güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve Azerbaycan'a karşı suç işlediğini kaydetti.

"Bundan dolayı Azerbaycan, anayasal düzeni yeniden sağlamak ve Ermeni vatandaşları da dahil olmak üzere bölgedeki sivil halkın güvenliğini sağlamak için yerel terörle mücadele faaliyetleri başlattı. Azerbaycan bu mücadeleyi kendi topraklarında yürütüyor. Dolayısıyla doğal olarak diğer ülkeler gibi Azerbaycan kendi topraklarındaki terörist faaliyetlere tolerans göstermez" dedi.

Ona göre, Azerbaycan'ın uluslararası hukuka uygun olarak başlattığı bu terörle mücadele faaliyetleri, Karabağ bölgesinde Ermeni silahlı kuvvetlerinden beklenen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Üçlü Bildiri hükümlerine uyulmasının sağlanması, yasadışı Ermenilerin silahsızlandırılması ve ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bölgedeki silahlı grupları uzaklaştırıp askeri altyapılarını etkisiz hale getiriyoruz.

Yüce, "Azerbaycan'ın, Ermeni yasa dışı silahlı gruplarını bölgeden çıkardıktan sonra Karabağ'daki terörle mücadele faaliyetlerini durduracağını" sözlerine ekledi.

Siperlerden kaçıyor, Trend raporları.

Üçlü Bildiri hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesindeki geniş çaplı provokasyonların durdurulması, Ermeni silahlı kuvvetlerinin teşkilatlarının silahsızlandırılması ve Azerbaycan topraklarından çekilmesi, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, Ermenistan'ın güvenliğinin sağlanması amacıyla İşgalden kurtarılan topraklara dönen barışçıl halk, inşaat ve imar işlerinde görev alan memurlarımız ve askeri personelimiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal düzeninin yeniden tesis edilmesi amacıyla bölgede terörle mücadele tedbirleri başlatılmıştır.

Azerbaycan Ordusu'nun cephaneliğinde bulunan yüksek hassasiyetli silahlar kullanılarak yalnızca bölücü rejimin yasadışı silahlı oluşumlarına ait askeri hedefler etkisiz hale getiriliyor.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yürütülen yerel terörle mücadele faaliyetleri sırasında siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2023 11:15

İLGİLİ HABERLER