Gündem
  • 2.5.2007 01:38

ŞOKA GİREN CHP ERKEN SEÇİMDEN VAZGEÇTİ

Özyürek, Erdoğan’ın erken seçim tarihini verdiği açıklama sonrası, NTV’de canlı yayına katıldı ve şunları söyledi:

Anayasa değişikliği süre olarak uzun bir vakit ister. Madem böyle istekleri vardı da neden daha önce bu kararı almadılar. Neden kısa zamana sıkıştırmaya çalışılıyor. Anavatan Partisi’ne demokrasi paketi adı altında verdikleri siyasi rüşvet (Cumhurbaşkanlığı 5+5) var. Şimdi bunu çıkıp medyanın önünde, açıklıyor. Bunlar tartışılmalı. Hemen yapılamaz. Zaten seçim verilen tarihe fiili olarak da yetişmez. Ellerinde öyle bir yetki varsa önce dokunulmazlıklar kaldırılmalı’ diyerek, partisinin erken seçime karşı olduğunu belirtti.

Özyürek, kısa sürede bu kadar kanun değişikliğini yapılmasının imkansız olduğunu belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Anavatan'a yapılan vaatler vardı. Anavatan oylamada destek olmayınca vaatler geri çekildi. Şimdi yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimi gündemde Anavatana yeniden seçim rüşveti veriliyor." dedi.

Özyürek, seçim olayının bir anda alınacak bir karar olmadığını bu konunun etraflıca tartışılması gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi konusunda ani karar verilecek bir konu olmadığını söyledi.


Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER