Gündem
  • 26.9.2004 21:26

TCK TASARISININ 2 MADDESİ DEĞİŞTİRİLDİ

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, TCK Tasarısı'nın, hakaret suçunu düzenleyen 125. maddesi ile imar kirliliğine ceza getiren 184. maddesi tekriri müzakere edilerek değiştirildi.
     Hakaret suçunda (125. madde) 6 aydan başlayan ceza 3 aya indirilirken, 184. madde ile imar kirliliğine yol açanlara getirelen cezalarda da indirime gidildi. İmar kirliliği ile ilgili değiştirilen madde şöyle:
     ''Yapı ruhsat müsadesi alınmadan veya ruhsata aykırı bina yapan veya yaptıran kişi bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
     Yapı ruhsat müsadesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsade eden kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
     Yapı kullanma izni alınmamış binalarda herhangi bir sınayi faaliyetinin icrasına müsade eden kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
     Üçüncü fıkra hariç, bu madde hükümleri ancak belediye sınırları içinde veya özel imar rejimine tabi yerlerde uygulanır.
     Kişinin ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak yaptırdığı binaya imar plan ve ruhsatına uygun hale getirmesi durumunda 1 ve 2. fıkra hükümlerine göre kamu davası açılmaz, açılmış olan kamu davası düşer, mahkum olunan ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER