Gündem
  • 30.3.2012 15:24

Türkiye'den kritik petrol hamlesi!..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan alınan petrolün bir kısmının, Libya'dan sağlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Libya'dan petrol alımı başlattık, İran'dan alımı azaltıyoruz. Libya'dan yapacağımız alım, İran'dan yaptığımızın yüzde 10'u civarında olacak." dedi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone, dün İran'a yaptırımlar konusunda "Türkiye bir karar vermelidir" ifadesi kullanmıştı.

Bakan Yıldız, petrol fiyatlarına yansıyan yüksek vergiler konusunda kendisine yöneltilen bir soruya  "Vergiyle alakalı hususlarda Maliye Bakanımızla mütalâa etmişsizindir" diye cevap verdi.

"DÜNYANIN YÜKÜNÜ BİZ ÇEKİYORUZ!"
Bakan Yıldız, yüksek petrol fiyatları ile ilgili olarak da "Şu anda özellikle bölgedeki Arap Baharı ile beraber enerji sektöründeki isitikrarsızlığın, siyasi istikrarsızlığın yükünü Türkiye çekiyor. Hatta dünyanın yükünü Türkiye çekiyor. Biz iktidara geldiğimizde ham petrol 22 dolardı, şu anda 122 dolar." dedi.

Bakan Yıldız'ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:
* Bugün saat 16:00'da ABD Başkanı Obama'nın temsilcisi ve ABD büyükelçisi ile görüşeceğiz.
* Elektrik fiyatları yarın değerlendirilecek.
* Nükleer santral için Güney Kore, Çin ve Japonya ile görüşüyoruz.

TÜPRAŞ DA ALIMI AZALTACAK
Hükümetin İran'dan petrol alımını azaltma kararının ardından, TÜPRAŞ da KAP'a İran'dan yaptıkları alımları yüzde 20 oranında azaltacaklarını belirtti.

Açıklamanın KAP'ta yayınlanan tam metni şöyle:

"Gelişen Konjonktür çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda İran'dan  ham petrol  alımlarının  % 20 oranında azaltılmasına karar verilmiş olup, azaltılan bu miktar diğer kaynaklardan karşılanacaktır kamuoyunun bilgilerine sunarız."
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER