Spor
  • 29.3.2013 02:30

UEFA, Ronaldo ile Burak Yılmaz'ı kıyasladı

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonun en golcü ikilisi Burak Yılmaz ile Cristiano Ronaldo’yu karşılaştırdı, çeyrek final eşleşmesinde oynanacak iki karşılaşmada kimin ön plana çıkabileceğini rakamlarla analiz etti..

Cim-Bom’un bu sezonki en golcü futbolcusu Burak Yılmaz ile Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, önümüzdeki hafta Santiago Bernabeu’da oynanacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı öncesinde, UEFA’nın çıkardığı özel sayıda karşı karşıya getirildi.
 

Topu kullanmadaki tercihleri
Galatasaray’ın 17 numaralı yırtıcı forveti her ne kadar gollerinin hepsini ceza sahası içinde kaydetse de; Ronaldo rakipleri karşısında büyüleyici hareketlerle sonuca gidiyor. Bunu da Ronaldo’nun 36 kez, Burak’ın ise sadece 9 kez driplingle rakiplerini ekarte ettiğinden anlayabiliyoruz.

Kafa vuruşlarında etkililik ölçüsü
Cristiano Ronaldo’nun Manchester United karşısında Patrice Evra’nın bir hayli üzerine sıçrayıp filelerle buluşturduğu top da belleklerdeki tazeliğini koruyor. Ancak Burak bu sezon kafa vuruşuyla etkili olan bir diğer isim. Cim Bom’un golcüsü, gollerinin yarısını kafa vuruşlarıyla kaydetti. Real Madrid savunmasının buna önlem alması şart.

Performanslarını  siz hesap edin!
90. dakika - Ronaldo’nun bu sezon herhangi bir maçta attığı en geç golün dakikası...
77. dakika - Burak’ın bu sezon herhangi bir maçta kaydettiği en geç golün...
2 - İki oyuncunun da takımlarına galibiyeti getirdikleri gol sayısı


Ronaldo’nun   top dağıtıcıları Selçuk’a karşı
Ronaldo için attığı gollerin çoğunun sol bek mevkinden olduğunu söyleyebiliriz. Aralarında Marcelo, Essien, Arbeloa ve Coentrao’nun da olduğu bölgeden tam olarak 60 pas aldı. Burak ise bunun tam tersi olarak paslarının çoğunu orta sahadan aldı.
Bu alanda Selçuk İnan, attığı 26 pasla Burak Yılmaz’a en çok pas atan oyuncu oldu.
5Burak Yılmaz  bilmece gibi
Burak Yılmaz, Türkiye’de 4 büyüklerde oynayan ve Sergen Yalçın gibi, bu listeye adını yazdıran oyunculardan birisi. Bu sezon başında Trabzonspor’dan Galatasaray’a gelen Burak Yılmaz, Fatih Terim’in 4-4-2 sistemine uyum sağlayarak takımda kendisine yer buldu ve Galatasaray’a büyük katkı sağladı.

Rakamlarla iki yıldız
Jose Mourinho’ya göre ne bir kanat oyuncusu ne de tam manasıyla bir forvet olan 28 yaşındaki Cristiano Ronaldo, iki mevkide de mükemmel oynuyor.
Kaleye tam 41 tane isabetli ve tehlike şut çeken Ronaldo, bu yetenekleri ile büyük bir tehdit oluşturacak. Burak’ın kaleyi bulan isabetli ve sert şut sayısı 12. Sneijder’in gelmesi ile bu sayının artması beklenirken, Fatih Terim’in Burak Yılmaz tehdini de yabana atmaması ve kullanması gerekiyor.
İkisinin orta verilere ve sayılara ulaştıkları tek yer koşu mesafesi. Ronaldo ortalama olarak bugüne kadar maç başına 8.130 koşarken, Burak maç başına 7.882 km koştu. Bunun yanında Ronaldo’ya maç başına 21 kez faul yapılırken; Burak’a da 19 faul yapıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER