Asayiş
  • 12.9.2004 00:03

ULUSLARARASI KADIN TİCARETİ ŞEBEKESİNE BASKIN...

ADNAN SULAR
İSTANBUL - Yurt dışından, iş bulma vaadiyle kandırdıkları yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edilen bir şebeke çökertildi.

Tekirdağ'da düzenlenen bir operasyon sonucu, fuhuş yapmaya zorlanan 5 yabancı uyruklu kadın kurtarılırken, şebeke üyesi olduğu iddia edilen 2'si kardeş 3 kişi gözaltına alındı.


Operasyon, İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı'nın koordineli çalışmasıyla gerçekleşti. Emniyet güçlerinin aldığı bir istihbarata göre, yurt dışı bağlantılı bir şebeke, bu ülkelerin basın yayın organlarına, "Türkiye'de çocuk bakıcısı, temizlik görevlisi, garson ve servis elemanları aranıyor" şeklinde ilanlar veriyor, bu ilana başvuran kadınlar, çeşitli vaatlerle Türkiye'ye gönderiliyordu. Şebekenin dış bağlantıları tarafından Türkiye'ye gönderilen genç kadınlar, İstanbul'da diğer şebeke elemanları tarafından Atatürk Havalimanı'nda karşılanıyordu. İş bulma ümidiyle geldikleri ülkelerde, hiç bilmedikleri bir eve götürülen kadınların önce ellerinden pasaportları alınıyor, daha sonra da fuhuş yapmaya zorlanıyorlardı.


İstihbaratı değerlendirerek harekete geçen Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekenin peşine düştü. Polis ve jandarma ekipleri, tamamlanan istihbarat çalışmalarının ardından, operasyon için start verdi. Şebekenin geliş ve gidiş güzergahını kontrol altına alan emniyet güçleri, Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğli'de bir eve baskın düzenledi. Baskın sonucu, şebeke elemanları tarafından alıkonulup, para karşılığında erkeklere pazarlanan 5 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.


Operasyonu genişleten güvenlik güçleri, şebeke elemanı oldukları ileri sürülen Ayhan Erdem, kardeşi Mehmet Erdem ve Cüneyt Karadağ adlı 3 kişiyi gözaltına aldı. Şebekenin yurt dışındaki elemanlarının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken, tehdit ve şantaj ile alıkonulan genç kadınların, 100 dolar karşılığında erkeklere pazarlandığı bildirildi.
Şebekenin elinden kurtarılan Moldovya ve Ukrayna uyruklu 5 kadın, bugün adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER