Dünya
  • 27.9.2004 00:20

YOLCU UÇAĞI BOMBA İHBARI ÜZERİNE ZORUNLU İNİŞ YAPTI!..

YAŞAR ALTINTARTI
LONDRA - Atina-New York seferini yapan Yunan Olympic Havayolları'na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine İngiltere'nin Stanstead Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.
301 yolcu taşıyan OA411 sefer sayılı Airbus 340 tipi uçağın pilotu, saat 15.00 (TSİ 17.00) sıralarında gelen bir ihbar üzerine acil iniş izni istedi. Uçağın, İngiliz makamlarının yönlendirmesiyle saat 15.30'da Stanstead Havaalanı'na mecburi iniş yaptığı belirtildi.
Savunma Bakanlığı, uçağa İngiliz hava sahasında Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) uçaklarının eşlik ettiğini açıkladı. Sayısı açıklanmayan uçakların, iniş gerçekleştirildikten sonra üslerine döndükleri kaydedildi.
Yolcular ve mürettebat uçaktan tahliye edilirken, polis ekiplerinin incelemeye başladığı kaydedildi. Havaalanı yetkilileri, uçağın 'tam acil koşullarında' iniş yaptığını açıkladı. Uçakta şu ana kadar patlayıcı madde bulunamadı.
BBC, olayın, ismini açıklamayan yaşlı bir şahsın bir Yunan gazetesini arayıp uçakta bomba olduğunu söylemesiyle geliştiğini bildirdi. İhbarı alan gazete polisi durumdan haberdar ederken, polis de havayolunu yetkililerini bilgilendirdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER