Sağlık
  • 11.5.2006 17:33

6 BEBEKTEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

BEKİR KOCA
TRABZON - Bakteriyel enfeksiyon şüphesiyle Giresun Kale Devlet Hastanesi'nden Trabzon'a sevk edilen 6 bebekten biri hayatını kaybederken, bebeklerde şu ana kadar enfeksiyon bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.
Giresun Kale Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde dünyaya gelen ve bakteriyel enfeksiyon şüphesiyle dün gece Trabzon'a sevk edilen 6 bebekten 1'i tedavi için geldiği Trabzon Doğum Hastanesi'nde hayatını kaybederken, 1'i aynı hastanede, kalan 4'ü ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Topal, bakteriyel enfeksiyon şüphesiyle Giresun Kale Devlet Hastanesi'nden 6 bebeğin dün akşam kendi hastanelerine geldiğini, bu bebeklerden ikisinin KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildiğini, birinin de solunum yetersizliği sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. Trabzon Doğum Hastanesi'nde tedavi gören bebeklerden 3'ünün bugün KTÜ'ye sevk edildiğini, kalan 1 bebeğin tedavisine ise kendi hastanelerinde devam edildiğini kaydeden Dr. Topal, hayatını kaybeden bebek de dahil olmak üzere, bebeklerden hiçbirinde enfeksiyon bulgusuna rastlanmadığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:03

İLGİLİ HABERLER