Gündem
  • 29.4.2006 00:00

ABD 6 ÜLKEYİ HEDEF GÖSTERDİ!..

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2005 yılı terörizm ülke raporunda, 6 ülkenin terör destekçisi olduğu bildirildi.
     Raporda, teröre destek verdiği söylenen ülkeler şöyle sıralanıyor;
     Küba: Bu ülkenin, ABD'nin öncülüğünde terörle küresel mücadele veren koalisyona etkin biçimde karşı çıkmayı sürdürdüğü ve ABD'nin çeşitli eylem ve politikalarını açıkça kınadığı belirtildi.
     İran: Terörizmin en etkin destekçisi olarak adlandırılan İran'da, İran Devrim Muhafızları ve İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı'nın, terörist faaliyetlerin desteklenmesi ve planlanlamasıyla doğrudan bağlantılı olduğu, özellikle lider kadrosu Suriye'de bulunan Filistinli örgütlerle Lübnan'daki Hizbulllah başta olmak üzere çeşitli örgütlere destek verdiği açıklandı. İran Devrim Muhafızları'nın artan bir biçimde Iraklı militan örgütlere yardım yaptığı belirtildi.
     Libya: Terörizmle mücadelede ABD ve uluslararası toplumla işbirliğini sürdürdüğü söylenen Libya'nın siyasal amaçlı şiddet kullanımının durdurulması yönündeki güvencelerinin değerlendirmesinin sürdüğü ifade edildi.
     Kuzey Kore: Kuzey Kore'nin, 1987 yılında Güney Kore Havayolları'na ait bir uçağın bombalanmasından bu yana herhangi bir terörist eyleme destek verdiğinin bilinmediği bildirildi.
     Sudan: Ülke içi ve dışında faaliyet gösterdiği sanılan, bilinen ve kuşkulanılan uluslararası terörist unsurlara karşı işbirlikçi tutumunu sürdürdüğü belirtilen Sudan'ın, 1990'ların ortalarında El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'e evsahipliği yaptığı hatırlatıldı.
     Suriye: Hizbullah ve Filistinli terörist örgütlere siyasal ve maddi destek sağlamayı sürdürdüğü belirtilen Suriye'de hükümetin, 1986 yılından bu yana bir terör eylemiyle doğrudan bağlantısı olmadığı bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER