Yaşam
  • 23.3.2011 14:52

AKŞAM KONSER, SABAH VAHŞET!

Olayı araştırmakla görevlendirilen Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, adli soruşturmanın devam ettiğini kaydederek, Tuğba Bağcı’yı hastanede ziyaret ederek, genç kızın ailesi ile de görüştüğünü bildirdi.
Ayhan, "Yaralanan kızımızın yanından biraz önce ayrıldım. Çok şükür ki hayati tehlikesi görünmüyor. Kızımız perşembe günü kırılan sağ bacağından ameliyat olacak. Şu anda doktorlarımız, baştabibimiz, bütün personel yaralanan genç kızımızla ilgileniyor" dedi.
Mesir Festivali Organizasyon Komitesini oluşturan kurumların olayı teknik olarak araştırdığını ve bir rapor hazırlamakta olduklarını da kaydeden Ayhan, "Olayda ihmali olan varsa gereği yapılacaktır. Bu özel bir firmanın yaptığı bir sistem. Malum akşam hiçbir sıkıntı olmadan Petek Dinçöz konseri gerçekleştirildi. Ancak sabah ne oldu, bu ortaya çıkarılacaktır" diye konuştu.
Valilik önündeki olaya ilk müdahale edenlerden biri olan Vali Celalettin Güvenç’in olaydan sonra yetkililer ile görüştüğü ve etkinlikler sonrasında kurulan stant ve sahnelerin güvenliğinin sağlanması için talimat verdiği kaydedildi.
Manisa Belediyesi Zabıta ekipleri de meydandan geçişi engellemek meydanı bariyerlerle kapattı.

-OLAY.

Petek Dinçöz, dün gece verdiği konser için Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekran şiddetli rüzgarın etkisiyle bu sabah dershaneye gitmekte olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi son sınıf öğrencisi Tuğba Bağcı’nın (18) üzerine devrilmişti.
Manisa Sanayi ve Ticaret Fuarının açılışı sonrasında hastaneye uğrayan Güvenç, Ortopedi Servisi’nde yatan Tuğba Bağcı’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
CBÜ Muradiye Yerleşkesi’nde pazar günü YGS sınavına gireceğini Bağcı, Vali Güvenç’ten sınava girebilmek için yardım istedi.
Manisa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bingül İspir’den genç kızın son durumu hakkında bilgi alan Vali Güvenç, "Genç bir kardeşimiz. Ucuz atlatılan bir kaza diye düşünüyorum. Hekim arkadaşlarımız, görevli arkadaşlarımız konuyu bütün titizliği ile takip ediyorlar. Gerekli tüm müdahaleleri yapıyorlar. Kırıkları var. İnşallah yakın zamanda ayağa kalkacaktır. Üniversite sınavına hazırlanan genç kızımızın sınava girebilmesi için çalışacağız" diye konuştu.
Vali Güvenç, Bağcı’nın Pazar günü yapılacak olan YGS’ye girebilmesi için ilgili yerlerle görüşeceğini, durumu el verdiği taktirde sınava sokacaklarını söyledi. Güvenç, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yi de telefonla arayarak yapılabilecekler hakkında bilgi aldı.
Bağcı’nın 24 Mart Perşembe günü sağ ayağından ameliyat olacağı öğrenildi.
Manisa’da 471. Mesir Festivali etkinlikleri kapsamında Petek Dinçöz’ün, dün gece verdiği konser için Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekran, şiddetli rüzgarın etkisiyle bu sabah dershaneye gitmekte olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi son sınıf öğrencisi Tuğba Bağcı’nın üzerine devrilmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:31

İLGİLİ HABERLER