Dünya
  • 1.3.2012 20:42

Alman Bakan : Davutoğlu ile benim kadar sık görüşen yok

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu öven Westerwelle, "Türkiye doğru işler yaptı" dedi.
BERLİN (A.A) -  Westerwelle, bugün Dışişleri Bakanlığı'nda Yabancı Gazeteciler Cemiyeti'ne (VAP) üye gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
      Bir Türk gazetecinin, Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin rolünü nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Westewelle, Türkiye'nin sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirterek, "Türkiye, Suriye ile görüşmeler yapmak için büyük çaba harcadı. Başbakan Erdoğan büyük çaba harcadı, Davutoğlu'nun denemediği hiçbir şey kalmadı. Kişisel görüşmeler de yaptı. Sadece ülkeye kabul ettiği mültecilerle bile Türkiye büyük bir iyilik ve akılcı bir politika sergiliyor. Suriye'ye de önemli bir sinyal veriyor. Ben bunu takdir ediyorum" şeklinde yanıt verdi.
      Almanya'nın Türkiye ile birçok konuda sıkı ilişkiler içinde bulunduğunu ve kendisinin özellikle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu ifade eden Westerwelle, "Herhalde birçok konuda Ahmet Davutoğlu ve benim kadar sıkı şekilde görüş alış verişinde bulunan başka bakan yoktur" dedi.
      Westerwelle, Suriye'nin büyük ve önemli bir komşusu olarak Türkiye'nin, Avrupa ve Arap ülkeleri arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ve sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:50

İLGİLİ HABERLER