Gündem
  • 26.9.2004 00:01

ARINÇ : ''TCK TARTIŞMALARIYLA HÜKÜMETİN GÜCÜ KIRILMAK İSTENİYOR''

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''TCK tartışmalarının başka mecralara çekilmek suretiyle bir tartışma konusu yapılması belki hükümetin gücünü kırmaya, hükümetin AB yolundaki iradesini etkileme yönelik bir politika malzemesi sayılabilir'' dedi.
     Arınç, yabancı basın mensuplarıyla yediği öğle yemeğinden sonra soruları yanıtladı. TBMM'nin tatilde iken AK Parti'nin istemiyle toplandığını ve TCK'nın yürürlük ve yürütme maddesi dışında kabul edildiğini anımsatan Arınç, son iki maddeye gelindiğinde tasarının komisyona geri çekilmesi üzerine tartışmaların başladığını anımsattı.
     ''TCK Tasarısı Meclis'e gelirken ve komisyondan çıktığı sırada içerisinde bulunmayan ve bazılarının ortaya attığı zinanın suç olmasına ilişkin bir tartışma başlatıldı. Kanunda olmayan, adeta gölge boksuna dönüşmüş bu tartışma hem Türkiye içinde ve dışarıda şaşkınlığa sebep oldu'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Anlamsız, kanunda olmadığı halde büyütülmüş bir manasız tartışmanın içine girildi. Eskiden TCK'da erkek ve veya kadından biri evli ise bir başka kişi ile ilişki kurması halinde ceza alıyordu. Anayasa Mahkemesi 1996 ya da 97'de bunu iptal etti. 6-7 yıldır TCK'da zina denen bir fiile ceza verilmiyor, böyle bir yaptırım yok. Dolayısıyla yeni ceza kanunu gelirken de bu fiile suç verilmemesi düşünülmüştü. Fakat biz hayali bir dövüşün içinde kendimizi bulduk. O tartışmalar kamuoyunu günlerce meşgul etti. Ama Brüksel'de Başbakan'ın gerekli kişilerle görüşmesini takip eden konu somut olarak ortaya çıktı.''
     ''Zina konusu acaba AKP'nin imajını nasıl zedeledi? AKP'nin gizli bir gündemimi var konusu sürekli gündeme getiriliyor'' yönündeki soru üzerine Arınç, şöyle konuştu:
     ''AK Parti'nin hiçbir gizli ajandası yok. Partinin referansı, partinin programıdır. Parti, bu programı ile ve halka yaptığı beyanname ile halkın önüne çıktı. Halk bu partinin samimiyetine güvendi ve 10 aylık bir partiyken tek başına iktidar yaptı.''
     ''AB'de bu konunun gündeme getirilmesi partide ne kadar rahatsızlık meydana getirdi. Bunu öğrenmek istiyorum'' şeklindeki soruya Arınç, şu yanıtı verdi:
     ''Çok fazla üzüldüğümüzü, sıkıldığımızı söyleyemem. Bu konuyu çok önemsemiyoruz. Önemli olan bu konunun çözüme kavuşmuş olmasıdır. Yarın TBMM, TCK'nın tamamını geçirmek suretiyle AB sürecinde çok önemli bir adımı da atmış olacaktır.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER