Gündem
  • 21.4.2009 12:57

BAKAN GÜNAY: BU BADİREDEN SAĞLAM ÇIKARSAK DEMOKRASİ KAZANMIŞ OLACAK

KAHRAMANMARAŞ - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak, ''Bu badireden sapa sağlam çıkarsak Türkiye'de ilk defa darbecilere karşı demokrasi kazanmış olacak'' dedi.
Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret eden Bakan Günay Ergenekon soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Bu soruşturmayı yargı yürütüyor, yargı organları yürütüyor. Yürütmenin bir mensubu olarak yasamanın da üyesi olarak yargı çok önemli bir soruşturma yapıyor. Bu yayılmasın, dağılmasın, asıl odağından sapmasın konusunda bir hukuk devleti dikkatini dile getirdim. Bunun şimdiye kadarki siyasi çizgimiz ve doğrultumuzla hiçbir ilgisi yok.''
Günay, bir gazetecinin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarını hatırlatması üzerine ise şöyle dedi:
''Biz bakan arkadaşlar, birbirimize basın önünde cevap vermiyoruz. Biz kendi aramızda her şeyi konuşup anlaşabiliriz. Hepimiz hukuk devletinin egemen olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hepimiz Türkiye'de demokrasinin sürekli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazen basının cümle aracıklarından kelime aracıklarından bir tartışma konusu yaratma niyet ve gayreti olabilir. Biz amacımızın ne olduğunu, doğrultumuzun doğru olduğunu biliyoruz.''
Türkiye'nin turizm konusunda geçen yıla göre herhangi bir sapmasının olmayacağını düşündüğünü belirten Günay, ''Yılı, 26 milyon 300 bin rakamı ile kapattık. Yapılan bir araştırmaya göre dünyada turizmde ilk 10 ülke içerisindeydik ve 7. sıraya yükseldik. Dünya çapında tanıtım yapıyoruz. Turizmimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu yılı da geçen yıla yakın bir ivmeyle geçirmeyi umut ediyoruz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER