Gündem
  • 19.1.2013 23:45

Bakan Günay'dan türkü sürprizi

Bakan Günay, yetkililerden daha önce yıl başından önce Başbakan’ın hizmete açacağı duyurulan, ancak yetiştirilemeyince ertelenen KOMER’le ilgili bilgi aldı. Görüşmesinin ardından açıklama yapan Bakan Günay, KOMER’in mart ayının ilk haftasında Ege Bölgesi’ne gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışının yapılacağını söyledi. Bakan Günay, açılış için belirlenen tarihin 10 Mart olabileceğini vurguladı. Ancak, buna rağmen son kararı Başbakan Erdoğan’ın vereceğini öğrenildi.

KOMER’in tamamlanan 750 kişilik salonunu denemek için konser verecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın provalarını da izleyen Bakan Günay, zaman zaman sanatçılara eşlik etti. Bakan Günay, Kırşehir Keskin Yöresi’nden Hacı Taşan’a ait 'Bugün Ayın Işığı' türküsünü Devlet Halk Dansları Topluluğu Bağlama Sanatçısı Levent Akpınar ile birlikte söyledi. Salonun akustiğinin test edilmesi amacıyla sazsız seslendirilen türkü, izleyenlerden de tam not aldı. Akşam verilecek konser öncesi repertuarı inceleyen Bakan Günay, daha sonra bir koltuğa geçip, provaları izlemeyi sürdürdü.

Türk Halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk’ün türkülerini büyük bir dikkatle dinleyen Bakan Günay, ünlü türkücünün isteği üzerine beraberindeki bürokratlar ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile 'Çökertme' isimli türküye de eşlik etti.
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER