Dünya
  • 25.8.2004 21:13

BASRA'DA BULUNAN Şİİ LİDER SİSTANİ, SÖZCÜSÜ ARACILIĞIYLA HALKA SESLENDİ..

GÖKHAN AYAR
BASRA  - Tedavi amacıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve son günlerde Necef'te yaşanan çatışmaların ardından Irak'a dönen Irak'ın en etkili Şii lideri Ayetullah Ali El Sistani, sözcüsü aracılığıyla bir açıklama yaptı.


Basra'nın Magala Semti'nde bulunan Abela Camii'nde halka seslenen Sistani'nin sözcüsü Ali Asafi, "Büyük Ayetullah Ali Sistani'nin sağlık durumu çok iyi. Sistani, Necef sorunu dolayısıyla yarın Necef'e geçecek ve kısa sürede sorunu çözüme kavuşturmaya çalışacak. Ayrıca Ayetullah Sistani, şimdiye kadar Şii halkına, Necef'e gitmeleri konusunda kesinlikle bir emir vermemiş ve bu yönde çıkan haberlerden de son derece rahatsız olmuştur. Ayetullah Sistani, Necef'e geçeceği sırada bağlılarının ve Şii halkın, Necef'teki hassas durumun farkında olmalarını ve kendisi ile birlikte Necef'e gelmemelerini istemektedir" dedi.


Asafi'nin açıklamasını dinleyen binlerce Basralı, konuşmayı sık sık keserek Irak Başbakanı İyad Allavi lehine sloganlar attı. Ayrıca camide yapılan konuşma sırasında İngiliz askerlerinin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:49

İLGİLİ HABERLER