Asayiş
  • 2.11.2005 00:25

BELEDİYE OTOBÜSÜ YOLDAKİ HIZ KESİCİDEN HIZLI GEÇTİ, BİR KADININ BELİ DİĞERİNİN AYAĞI KIRILDI

Normal ölçülerden daha fazla yükseklikte yapılan Atatürk Üniversitesi Kampüsü'ndeki beton hız kesici, iki kadının hayatını mahvetti.

 Kampüsteki beton hız kesicinin üzerinden yavaşlamadan geçen halk otobüsündeki iki kadın yolcu başlarını tavana vurdu, birinin beli, diğerinin ayağı kırıldı.


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan 29 yaşındaki Hilal Kızıltunç Özden, dün sabah Terminal Mahallesi'nden hastaneye gitmek için Nuri Varol'un kullandığı 25 EK 417 plakalı özel halk otobüsüne bindi.


Özden, otobüste yolcu olmadığını görünce arka koltukta oturan 59 yaşındaki Ergül Topçu'nun yanına geçerek sohbet etmeye başladı. Bu sırada kampüs içinden hızla geçen otobüs, yoldaki beton hız kesiciye yaklaşmasına rağmen yavaşlamadan aynı hızla devam etti.

 Kendilerini koruyamayan Özden ve Topçu, hızla başlarını otobüsün tavanına vurdu. Otobüsün koridorunda acılar içinde kıvranan Özden ve Topçu, sürücü Varol tarafından Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Topçu'nun sağ ayağı kırıldı, Özden' in ise omurgasında kırık belirlendi.


Özden'in şans eseri felç olmaktan kurtulduğunu söyleyen ağabeyi biyokimya öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kızıltunç, "Kardeşim otobüsün beton hız kesiciye çok süratli girdiğini söyledi. Engeli aştıktan sonra da otobüs yavaşlamamış. Kız kardeşim sakat kalabilirdi. Otobüs sürücüsünden ve sabit hız kesicilerden dolayı üniversiteden davacı olacağız" dedi.


Üniversite kampüsündeki beton kasis yüzünden daha önce de bu tür kazalar yaşandığını belirten Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, 8 santimetre olması gereken sabit hız kesiciyi 14 santimetre olarak ölçtü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:45

İLGİLİ HABERLER