Asayiş
  • 2.11.2005 00:08

SEVGİLİSİ TARAFINDAN KURŞUNLANARAK ÖLDÜRÜLEN HALİL İBRAHİM'İN EŞİ SULTAN ÇAĞRA : "EŞİMİN AŞIK OLDUĞU KIZ Y.K. KÖYÜMÜZE GELDİ"

FERHAT ÖZER
ŞANLIURFA - Aydın'ın Söke İlçesi'nde 17 yaşındaki sevgilisi tarafından kurşunlanarak öldürülen Halil İbrahim Çağra'nın köyünde sessizlik hakim. Taziye yeri için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Esence Köyü meydanında dev çadır kuruldu.


Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki olayda, iddiaya göre Y.K. (17) Şanlıurfa'ya bağlı Ceylanpınar İlçesi Yukarı Esence Köyü'nde elektrik işiyle uğraşan Halil İbrahim Çağra'yla (41) internet ortamında tanıştı.

Daha sonra telefonlaşmaya başlayan ikili, bir süre önce de yüz yüze görüştü. Bu görüşmede Halil İbrahim Çağra kendisini bekar olarak tanıttı ve birlikte Söke'den Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Yukarı Esence Köyü'ne gittiler. Genç kız burada Çağra'nın evli ve 6 çocuklu olduğunu öğrendi.

Y.K.'nın ailesinin polise kızlarının kayıp olduğunu haber vermesi üzerine başlayan araştırma sonucunda da genç kız, yakalanarak Söke'ye getirildi. 'Küçük yaşta kız kaçırma' suçundan adliyeye çıkarılan Çağra ise, mahkeme heyetinin serbest bırakması üzerine memleketine döndü. Ancak Y.K. aldatılmayı kabullenemedi ve Çağra'yı tekrar Söke'ye çağırdı. Randevu yerinde buluştuktan sonra, Y.K. babasına ait ruhsatsız tabancayı ardı ardına ateşleyip Çağra'yı öldürdü. Daha sonra karakola giden genç kız, "Namusumu temizledim" diyerek teslim olmuştu.


Bu arada Halil İbrahim Çağra'nın yakınları yapılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Esence Köyü'nde ikamet eden Halil İbrahim Çağra'nın yakın akrabası Mustafa Kayaalp Çağra, olayların Y.K.'nin ailesi tarafından çarpıtıldığını belirterek, "Yeğenim Halil İbrahim Y.K.'yi çok seviyordu. Onunla nerede tanıştığını bilmiyorum ama Y.K. köyümüze kadar geldi. Hatta Y.K.'nin annesi de geldi. Kızın annesinin fotoğrafı bile mevcuttur. Kaçırılan bir kızın annesinin fotoğrafının evimizde işi nedir? Yeğenim getirdiği kızla evlenmek istiyordu. Yaşı küçük olduğu için bir süre bekleyeceklerdi. Çünkü kız 18 yaşından 4 ay küçüktü. Sonra ne olduysa bilmiyorum, kızın ailesi şikayetçi oldu. Jandarma tarafından götürülen yeğenim ve Y.K. mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme yeğenimi serbest bıraktı.

Olaydan bir kaç gün sonra Y.K. yeğenime telefon açtı. Yeğenim de bana gelerek, 'Para ve sevdiğim kıza gideceğim' dedi ve ben de kendisine gitmemesini söyledim. Yeğenime 'Gitme oğlum, bunlar senin başına bir oyun getirecekler' diye ikazda bulundum. Beni dinlemedi ve gitti. Sonra bize ölüm haberi geldi" dedi.


Bu arada Halil İbrahim Çağra'nın akrabası Şeyhmus Çağra ise, amcası oğlu hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "Halil'in Y.K.'yi kaçırdığı belirtiliyor. Kaçırılan bir kız, köy ortasında Halil'i öper mi? Köyde uzun süre kalır mı? Y.K.'yi kimse zorla kaçırmadı, kendi isteğiyle severek geldi" diye konuştu.


Sevgilisi tarafından kurşunlanarak öldürülen Halil İbrahim Çağra'nın 20 yıllık eşi Sultan Çağra da, şimdi kocasının cenazesini bekliyor. Eşini çok sevdiğini söyleyen Sulkan Çağra, "Benim üstüme kuma gelmesini istemiyordum. Y.K. köye geldiği zaman kendisiyle kavga ettim. Ona, '6 çocuğum var, kocamı elimden alamazsın' diye söyledim. Kocamı kız değil, kızın ailesi öldürdü" şeklinde konuştu.


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Esence Köyü'nde, taziye ziyaretlerinin kabulü için köyde hummalı bir çalışma başladı. Köy ortasına kurulan dev çadıra genç kızlar gün boyu halı, yatak ve döşek taşıdı. Öldürülen Halil İbrahim Çağra'nın 13 yaşındaki oğlu Mustafa Çara, babasının fotoğrafını elinden indirmedi. Mustafa, Sıracettin, Rukiye, Şükran ve Mazlum, babalarının akıbetinden habersiz bir şekilde bekliyor. Aydın'ın Söke İlçesi'nde sevgilisi tarafından kurşunlanarak öldürülen Halil İbrahim Çağra'nın cenazesi 2 Kasım 2005 Çarşamba günü doğduğu köyde toprağa verileceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:45

İLGİLİ HABERLER