Spor
  • 28.2.2005 06:53

BEŞİKTAŞ MAÇINDA GÜVENLİK SKANDALI!..

87.dakikada Carew'in penaltı golünden sonra Beşiktaşlı taraftarlar Sakaryaspor'un yedeklerine saldırdı. Özel güvenlik görevlisinin kafa attığı Serdal'ın burnu kırıldı.

Maçın 87. dakikasında Carew'in, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren penaltı golü sonrası saha karıştı. Eski açık tribündeki Beşiktaşlı taraftarlarla Sakaryaspor'da kale arkasında ısınan yedek oyuncular arasında tatsız olaylar yaşandı. Bir kaç taraftar sahaya girerek ısınan Sakaryasporlu yedek oyunculara saldırdı. Olaya statta görevli özel güvenlik şirketi elamanları da karıştı. Bir özel güvenlik görevlisinin attığı kafa sonucu Sakaryasporlu Serdal'ın burnu kırıldı. Serdal da kafaya yumrukla karşılık verdi.



Hakem maçı yaklaşık 10 dakika durdururken, Sakaryalı yöneticiler, "Taraftarın saha içinde yedek futbolcularımızı dövmeye hakkı var mı? İstanbul Valisi saha içine emniyet güçlerini futbolculara dayak attırmak için mi dizdirdi" diyerek tepki gösterdi. Kıvanç Oktay ise olaylarla ilgili tatkikat başlattıklarını, Serdal'a kafa atan özel güvenlik görevlisinin de şirketiyle yaptıkları görüşme sonrası işten çıkarıldığını söyledi.

Maçın Futbol Fedarasyonu Temsilcisi Baykal Kazancıoğlu ve Ata Özer ile gözlemci Ali Kunak, raporlarına taraftarların sahaya girdiğini de yazdı.

Daha önce 13 kez disiplin kuruluna sevk edilen Beşiktaş'ın bu yüzden tebdirli olarak disiplin kuruluna sevk edileceği ve en az iki hafta seyircisiz oynama cezası alabileceği öğrenildi.

İnönü’deki olaylar

19 Eylül 2004 G.Saray derbisinde ünlü kabadayı Sedat Şahin'in adamları localarda Erdal Kara'yı aradı. Mesut Yılmaz'ın korumaları olayı farkederek Şahin'in adamlarını etkisiz hale getirdi.

25 Eylül 2004 Ankaraspor'un 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan maçta Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'ya kapalı tribündeki Çarşı Grubu maç boyunca küfür etti.

30 Ekim 2004 F.Bahçe derbisinin devre arasında, kapalı tribünde oturan iki grup birbirine girdi, polisle çatıştı. Polis, biber gazı kullandı.

4 Kasım 2004 UEFA Kupası'ndaki A.Bilbao maçı öncesinde kapalı tribündeki iki grup birbirine girdi.

21 Kasım 2004 Ç.Rize maçında Beşiktaş kapalı tribününde 16 yaşındaki Cihat Aktaş bıçaklanarak öldürüldü. Beşiktaş 3 maç saha kapatma cezası aldı.

Haber: Hürriyet

Fotoğraflar: Sabah

 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER