Spor
  • 16.6.2010 11:59

BEŞİKTAŞ'IN YENİ TRANSFER TÜYOSUNU SCHUSTER VERDİ!..

Beşiktaş’ın yeni hocası Schuster, taraftarı heyecanlandıracak bir tüyo verdi, “Robinho dünyanın en iyi oyuncularından biri. Her teknik direktör Robinho gibi bir oyuncuyu ister” diyerek, Brezilyalı golcünün alınabileceğini gösterdi.
Denizli’nin ardından Beşiktaş’ın başına geçen Teknik Direktör Bernd Schuster, transferler konusunda ayrıntılı bir açıklama yaptı, Quaresma’nın ardından Robinho’nun da gelebileceğini gösterdi.
Alman spor stesi spox.com’a konuşan başarılı çalıştırıcı, “Transferler ve Hilbert hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama bir gerçek var ki, hedeflerimize ulaşmak için bir şeyler yapmamız lazım. Ricardo Quaresma çok yönlü bir oyuncu. İki ayağını da kullanabiliyor ve orta sahanın sağında veya solunda görev yapabiliyor. Uluslararası tecrübeye sahip. Dünyanın en ünlü kulüplerinde oynadı. En iyi futbol yaşında. Robinho da dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi ve ayrıca çok iyi bir çocuk. Her teknik direktör Robinho gibi bir oyuncuyu ister” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ın büyük ve uluslararası platformda önemli bir kulüp olduğunu belirten Schuster, “Yönetimi, gelecekle ilgili düşünceleri ve şehir itibariyle her şey olumlu. Başkan Yıldırım Demirören 4 hafta önce şahsen benimle irtibata geçti. Başkanla ilk görüşmelerden itibaren kulüp hakkında ve özellikle de kadro hakkında bilgiler edinmeye başladım. Saatlerce video analizi yaptım ve takımımla tanışmak için çok seviniyorum” dedi.
Başarılı çalıştırıcı, Ernst ve Fink gibi Alman oyuncuların da Beşiktaş kadrosunda yer almasıyla ilgili olarak, “Beni tek ilgilendiren şey, bir oyuncun felsefeme uyup uymaması ve takım oyununa uyumu. Bütün oyuncuları izleyeceğim, herkesi gözden geçireceğim. Kimsenin yeri garanti değil ve herkese şans vereceğim” diye konuştu.

‘Kimseye danışmadım’
Beşiktaş’la ilgili vatandaşı Daum’dan bilgi alıp almadığıyla ilgili soruya ise Schuster, “Kimseye danışmadım, bilgi almadım. Bilgileri kendim toplayacağım. İlk antrenmanları iple çekiyorum, olumlu ve olumsuz yanlarımızı göreceğim. Ayrıca teknik kadromuz çok deneyimli bir ekip” dedi.
Süper Lig’de çok büyük kulüpler ve çok iyi oyuncular olduğunu kaydeden Alman teknik adam, “Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda olmaması onların gerçek gücünü göstermez” yorumunu yaptı.



Omuzlarda karşılandı
Kartal’ın yeni teknik patronu Bernd Schuster, dün Atatürk Havalimanı’nda omuzlarda karşılandı. 1.5 saat rötarlı olarak İstanbul’a ayak basan Alman çalıştırıcıyı yöneticilerden Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ve 100’e yakın taraftar karşıladı.
Siyah-beyazlılar tarafından omuzlara alınan Alman teknik adam, “Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Ancak şu an sanki hep buradaymışım gibi hissediyorum. Çok fantastik bir karşılama. Beşiktaş ile anlaştığım için çok mutluyum. Bu karşılama beni çok duygulandırdı” ifadesini kullandı.
Schuster, daha sonra kalacağı Swiss Otel’e Başkan Yıldırım Demirören ile birlikte geldi. Tecrübeli hoca Almanya’da, “Demirören, 4 hafta önce şahsen benimle irtibata geçti” açıklaması yapmasına rağmen burada “Beşiktaş ile bir haftadır görüşüyorum. Üç-dört gün önce imzayı attık. Benimle ilgili burada çok spekülüsyon olduğunu biliyorum” şeklinde görüş bildirdi.
Alman teknik adam, sabah önce Maslak Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçecek. Bunun ardından BJK İnönü Stadı’nı gezecek olan Schuster, saat 14.00’te de BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek törenle basın önünde poz verecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:53

İLGİLİ HABERLER