Yaşam
  • 6.1.2005 11:44

DENKTAŞ:''ANNAN PLANI'NA (EVET) DİYENLERİN YARISI PİŞMAN''

ADANA -      Denktaş, kendileri için Türk hükümetinin tavrının önemli olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
     ''(Tanımıyorum) dediğimiz bir hükümetle veya hükümet temsilcileriyle uluslararası anlaşmalarda bir araya gelmeniz tanıma anlamına gelmez. Türk hükümeti yetkilileri de bugüne kadarki tutumuyla, Kıbrıs Rum kesimini tanımayacağını ortaya koydu. Bu nedenle burada önemli olan niyettir diye düşünüyorum.
     AB de Türkiye eğer onlar için önemliyse, Rum'a, Yunan'a gereken cevabı verip tavrını koymalı. Ama Türkiye'yi almak istemiyorlarsa vetoları kullanacaklar, hatta sözde Ermeni soykırımına kadar birçok meseleyi gündeme getireceklerdir. Çünkü, AB'nin güçlü değil, kanatları kırpılmış Türkiye'ye ihtiyacı var.''
     Türkiye'nin ''Ben KKTC'yi tanıyorum'' deyip askerini orada tuttuğu sürece Kıbrıs'ın kaybedilmeyeceğini belirten Denktaş, ''Ama Türk askerini adadan çıkaracak, Türk garantisini sıfırlayan bir anlaşmaya Türkiye (evet) derse kaybedilir'' dedi.
     Denktaş, seçimlerde cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olmayacağını ancak KKTC'nin bağımsızlığını korumak için mücadelesini sürdüreceğini belirtti.
     Denktaş, ''Kıbrıs meselesi eşittir Denktaş değil, Kıbrıs meselesi eşittir Türk hükümetidir. Ben orada olsam da olmasam da Türk hükümeti ne derse o olacak. Kıbrıs konusunda, yazılanlara çizilenlere değil, Türk hükümetinin bana ve halkıma verdiği söze güveniyorum'' diye konuştu

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:35

İLGİLİ HABERLER