Gündem
  • 15.10.2007 07:36

DP'DE ALİ MÜFİT GÜRTUNA SÜRPRİZİ!..

Demokrat Parti'nin (DP) 17-18 Kasım'da yapılacak olağanüstü kongresi öncesi genel başkan adaylığı için ismi geçenler, Demokratlar Platformu'nun İstanbul Dedeman Otel'de geçen hafta sonunda verdiği iftarda adeta görücüye çıktı.

Merkez sağda siyaset yapmış çok sayıda eski milletvekili, il ve ilçe başkanının katıldığı iftarın gündem maddesi DP kongresi oldu. DP yönetiminde yer alan Orhan Keçeli, Ahmet Uyanık ve Fadıl Ünver gibi isimlerin yanı sıra eski DYP İstanbul İl Başkanları Rasim Cinisli, Tekin Enerem ve Süleyman Soylu da iftara katılanlar arasında yer aldı.

SEVİNDİ DESTEK ARADI

Toplantıda, merkez sağın bugünkü durumu ve DP Kongresi enine boyuna masaya yatırıldı, zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Kongre öncesinde ismi genel başkan adayı olarak geçen Nevval Sevindi ile Burak Kuntay ise iftarda destek aradı, adeta görücüye çıktılar. Ama iftarın sürpriz ismi Turkuaz Hareketi'nin lideri Ali Müfit Gürtuna oldu.

İftarın ardından Gürtuna'nın kongrede genel başkan adayı olabileceği iddiaları yayıldı. Gürtuna'nın DP kongresinde genel başkan adayı olup olmama konusunda nabız yokladığı, DP'li il başkanları ve eski milletvekilleri ile görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. İftarda Gürtuna, Kuntay ve Sevindi birer konuşma yaptılar. Ancak, eski DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu yaptığı konuşma ile merkez sağın çöküşünün sebeplerini ortaya koyarken, ayağa kalkabilmesinin şartlarını da sıraladı.

SİYASET RİSK İŞİDİR

Soylu, "Siyaset risk işidir. Merkez sağ, halk adına uzunca süredir hiç riske girmemektedir. Kurumsal merkez sağ projesine ihtiyaç vardır. AK Parti'nin Türkiye'ye siyasette getirdiği yeniliklerin önüne geçen bir proje olmalıdır. Siyaset dürüst, bilgili ve ülke adına kaybedilecek değerleri olan insanların işidir. Merkez sağ bu kişilerle ahlaklı demokrasiyi ve ahlaklı siyaseti vaat etmelidir.

Merkez sağın eski siyaset alışkanlıklarını sürdüren insanlarla ayağa kalkması mümkün değildir. Son çeyrek yüz yılda Türkiye'ye tercüme programlar önerilmiştir. Oysa, merkez sağın bugün yapması gereken kendi telifini oluşturmasıdır" dedi. Panik halde genel başkan aranan DP'de Soylu'nun sözlerine akıl yoran var mıdır acaba?

BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER