Dünya
  • 11.9.2008 04:55

ENDONEZYA VE JAPONYA'DA ŞİDDETLİ DEPREM! TSUNAMİ BEKLENİYOR!

Endonezya'nın doğusundaki Kuzey Maluku'da meydana gelen şiddetli depremin ardından, sismologlar tsunami uyarısında bulundu.
Endonezya'nın Kuzey Maluku bölgesinde Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerel saatle 07.00'da (03.00 TSİ) yaşanan depremin ardından sismologlar tsunami uyarısında bulundu. Depremin merkezinin denizde olduğu Ternate kentinin 120 kilometre uzağında olduğu kaydedildi.
Yerkabuğunun 10 kilometre derinliğinde oluşan deprem, Endonezya Ulusal Meteoroloji ve Jeofizik Dairesi tarafından duyurulurken, devlet televizyonu yayınını yarıda keserek, potansiyel durumdaki tsunami uyarısını izleyicilerine aktardı.
Pasifik Okyanusu kıyısında yer alan Endonezya, "Ateş Çemberi" olarak bilinen ve tektonik hareketliliğin yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor. 2004 yılı Aralık ayında Aceh bölgesinde yaşanan şiddetli depremin ardından meydana gelen tsunami 170 bin kişinin ölümüne neden olmuştu.
Richter ölçeğine göre 7 şiddetindeki bir deprem de Japonya'da meydana geldi.
Japonya Meteoroloji Ajansının açıklamasına göre TSİ 03.21'de meydana gelen depremden sonra tsunami alarmı verildi.
Depremin merkezinin olduğu belirtildi. NHK televizyonu Hokkaido'dan görüntülere yer verdi, bu görüntülerde, binalarda belirli bir hasar göze çarpmadı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:20

İLGİLİ HABERLER