Dünya
  • 11.9.2008 09:03

KIYAMET ALETİ PATLADI, DÜNYA SALLANMAYA BAŞLADI!..

İran'da 7.5, Şili'de 6, Endonezya'da 7.6 ve Japonya'da da 7 şiddetinde deprem oldu.

Avrupa Nükleer Araştırma Kurumu'nun (CERN) kainatın doğuşunun canlandırılacağı "Big Bang" (Büyük Patlama) deneyi, dün gerçekleştirildi. Maddenin sır perdesini aralayabilmeyi amaçlayan deneyin ilk aşaması başarıyla geçildi. Bu arada Türkiye dahil onlarca ülkede deneyin felaket getireceğine inananlar yanılmadı. Dün İran'da 7.5'lik şiddetli bir deprem meydana geldi.
'Kıyamet kopacak', 'Kara delik oluşacak' gibi endişelerle beklenen yüzyılın deneyi yapıldı. Korkulan olmadı ama İran'da 7.5, Şili'de ise 6.0 şiddetinde depremler yaşandı....
Evrenin oluşumuna yol açan 'Big Bang'in (Büyük Patlama) benzeri İsviçre- Fransa sınırındaki Cern kasabasında gerçekleştirildi. "Yüzyılın Deneyi" olarak adlandırılan deneyde, 13.7 milyar yıl önceki Big Bang şartları yeniden oluşturuldu. Dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısıyla yapılan deneyde, maddenin gizemi açığa çıkacak. Bazı bilimadamlarının tehlikeli olacağı yönündeki eleştirilerine karşın, deney tamamlandı. Ancak, tam da deneyin gerçekleştirildiği saatlerde İran'ın güneyinde 7.5, Güney Amerika ülkesi Şili'de ise 6.0 büyüklüğünde depremler meydana geldi.
ABD 6.1, İran 6.0 şiddetinde dedi
Merkez üssü, önemli petrol rafinerilerinin bulunduğu Bandar Abbas olan İran'daki depremde, 6 kişi yaşamını yitirdi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi yaşanan depremin büyüklüğünü 6.1, İran devlet televizyonu ise 6.0 olarak açıkladı.

2 deprem daha oldu!.. Tsunami bekleniyor...

Endonezya'da 7.6, Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, tsunami uyarısı yapıldı. Endonezya'nın doğusundaki Kuzey Maluku'da meydana gelen şiddetli depremin ardından, sismologlar tsunami uyarısında bulundu. Richter ölçeğine göre 7 şiddetindeki bir deprem de Japonya'da meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansının açıklamasına göre TSİ 03.21'de meydana gelen depremden sonra tsunami alarmı verildi. 

'Big Bang' tatili...
İsviçre'de yerin 100 metre altında gerçekleştirilen deney, Türkiye'de de yankı buldu. Kıyamet kopacağını düşünen bazı hasas veliler, çocuklarını okula göndermedi. İngiltere'de yayın yapan The Independent gazetesi de deneyin yolunda gitmemesi ihtimaline karşı "Bir sonraki evrende görüşmek üzere" diyerek okuyucularına veda etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:20

İLGİLİ HABERLER