Gündem
  • 31.3.2006 00:00

ERDOĞAN : İZOLASYONU KALDIRMADAN BİZDEN BİRŞEY İSTEMESİNLER

CİDDE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye uygulanan izolasyonlar kaldırılmadıkça, Türkiye'nin Rum kesimine liman ve havaalanlarını açmasına ilişkin hiçbir adımın beklenmemesini istedi.
     Erdoğan, İKÖ Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ziyaret ettikten sonra, İhsanoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs ile ilgili soru üzerine, KKTC'ye uygulanan izolasyonların devam ettiğine dikkati çekerek ''Fakat geçmişe göre Kuzey Kıbrıs'ta önemli gelişmeler var'' dedi.
     Erdoğan, bu gelişmelerin en önemlisinin, İslam Konferansı Örgütü'ne KKTC'nin artık sadece bir topluluk olarak değil, gözlemci üye olarak ve Kıbrıs Türk Devleti olarak katılması olduğunu kaydetti.
     Erdoğan, ''Bu, çok önemli bir farklılıktır. Bunu İKÖ başarmış oldu. Temenni ederiz ki, BM bu konuda adım atmış olur ve bir gün oradan da böyle bir karar çıkar'' dedi.
     Başbakan Erdoğan KKTC'ye uygulanan izolasyonlarla ilgili olarak ''Şimdi biz çok açık, net söylüyoruz: Diyoruz ki, bizden limanların açılması isteniyor, havalimanlarının açılması isteniyor. Bu izolasyonlar kaldırılmadığı sürece, bizden hiçbir zaman bu konuda olumlu bir adım beklemesinler'' dedi.
     Ne Türkiye olarak böyle bir adımı atacaklarını, ne de KKTC'nin böyle bir yaklaşıma olumlu bakacağını ifade eden Erdoğan, ''Bu, asla olmayacaktır. Ne zaman ki izolasyonlar kalkar, o zaman eş zamanlı olarak biz de adım atarız'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER